Astrološki pregled nedjelje, I dio (01. jun – 03. jun)

Prvog dana juna, tranzitni Mjesec se nalazi u Vagi, sad je vrijeme za diplomatiju, odnose, bavljenje partnerstvima, dan pogodan za dogovor, takt i šarm. Ukoliko je potrebno obaviti važne razgovore ili ako želite postići dogovor sa suprotnom stranom, ovo je dan koji pogoduje upravo tome. Ulaskom u znak Vage, Mjesec će graditi trigon sa tranzitnim retrogradnim Saturnom u Vodoliji i kvadrat sa tranzitnim Merkurkom u Raku. U trigonu sa Saturnom, može stabilizovati pitanja koja su aktuelna od ranije, ili koja su se pokrenula negdje od polovine maja, i to na način što će jedna strana popustiti i spustiti gard po pitanju neke odluke ili dogovora. U kvadratu sa Merkurom, ovo je aspekt koji najčešće govori o neusklađenosti razuma i emocija, pa je danas moguće da ne umijemo da se izrazimo, ili prosto imamo utisak da nas drugi nisu razumjeli dobro. Bavljenje ženskim članovima porodice može donijeti turbulentno jutro u pogledu komunikacije sa istima, zato je najbolje saslušati do kraja šta neko ima da nam kaže i smanjiti subjektivan doživljaj stvari. Tranzitni Mjesec će graditi inkonjunkciju sa tranzitnim Uranom u Biku, što može donijeti natezanje oko stvari koje ne razumijemo ili ne želimo da promijenimo. Ako u toku postizanja sporazuma, neko treći naglo upadne u razgovor i pokvari harmoniju kojoj ste se nadali, onda to upravo može predstavljati simbliku ovog aspekta.

U utorak, 2.juna, tranzitni Mjesec formira trigon sa tranzitnim Suncem i retrogradnom Venerom u Blizancima. Ovo je jedan vazdušni trigon sa vazdušnom konjunkcijom Sunca i Venere, zato je ovo izuzetno povoljan dan za komunikaciju, misli o postizanju dogovora i iniciranje partnerstva. Upravo danas je moguće da se nađemo u kontaktu sa nekim iz prošlosti, i da komunikacija teče lagodno. Odnos sa autoritetima je dobar, naglašeno je komuniciranje putem telefona, promet bilo koje vrste i saobraćaj. Prije nego napusti znak Vage, Mjesec će graditi kvadrat sa tranzitnim retrogradnim Jupiterom i Plutonom u znaku Jarca. Kraj dana može donijeti osjećaj iscrpljenosti, preuveličavanje straha i potrebe za kontrolom. Osjećaj da je narušen balans koji je trajao prethodna dva dana i pitanja starih sudskih procesa mogu biti ponovo otvorena.

U srijedu, 3. juna, Mjesec mijenja znak i ulazi u znak svog pada- Škorpije. Naglašene su lične drame, a usljed opozicije sa Uranom, moguće su i naprasne vijesti zbog kojih nam neće biti prijatno, kao i lični nemir. U trigonu sa Merkurom u znaku Raka, doći će do pojačane priče o ličnim osjećanjima, gubitak racionalizacije i prenos percepcije sa razuma na emocije. Pratite intuiciju, ovo je dobar dan za to.

Leave a Reply