Astrološki pregled nedjelje, I dio (06. jul – 08. jul)

Za nama je Lunarna eklipsa koja se odigrala na 13° Jarca, a efekti eklipse, kao što smo rekli se osjećaju i po nekoliko mjeseci, i najčešće započinju izazovnim i problematičnim situacijama, budući da se u polju u kom se odvija eklipsa odjednom gasi svijetlo i nastupa promjena, koja u konačnom ima dobar rezultat za pojedinca. Na mundanom planu, lunarna eklipsa u znaku Jarca može donijeti promjene režima i ustaljenih sistema, problmatične klimatske promjene itd. U ponedjeljak, 06. jula, Mjesec se nalazi u trećoj dekadi znaka Jarca, i u konjunkciji je sa Jupiterom, Plutonom i Saturnom, koji su u retrogradnom hodu. Ovakav početak nedjelje, primarno, može donijeti opterećenje finansijama, statusom, pozicijom, brigu o tome šta će se dešavati na ekonomskom planu, kao i preuveličavanje straha, potrebe za kontrolom i osjećaj da je potrebno da radimo više, i budemo više disciplinovani. S obzirom da se efekti eklipse osjećaju intenzivnije i par dana nakon iste, i danas je moguć osjećaj pospanosti, umora, iscrpljenosti i sl. Pijte više tečnosti, i oni koji prati hinduističku tradiciju znaju da je post sada i te kako važan i da može donijeti blagodeti. Mjesec u Jarcu sam po sebi daje u principu jedan ,,dosadan” dan, ako se nađe u solarnom horoskopu, onda će vrlo vjerovatno dati jednu hladnu, dosadnu godinu, u kojoj imamo utisak da se ništa ne dešava, ali da smo sami sebi teški. Upravo i u tranzitu, u konjunkciji sa tranzitnim retrogradnim Saturnom donijeće hornočni osjećaj usamljenosti, distancu od svijeta, društva, ljudi generalno, povlačenje u sebe i prelistavanje prošlosti. Danas je moguće da neke stvari koje smo mislili da smo zaboravili opet isplivaju na površinu. Ovo je i žena koja je na poziciji, ali koja nailazi na onog nekog iz prošlosti zbog kojeg je i postala ambiciozna, sama sebi dovoljna, zatvorena i ogorčena. Suočavanje sa strahovima je takođe prisutno, a uz konjunkciju sa Plutonom i Jupiterom, samo dolazi do širenja, pa imamo utisak da stvari ne mogu biti gore, da će biti samo teže itd. Ostavimo prostora za naredni dan, jer Mjesec ulazi u znak Vodolije.

U utorak, 07. jula, Mjesec će zakoračiti u znak Vodolije, i za razliku od prethodnog dana, danas se jednostavno lakše diše. Orjentisani smo na svoju slobodu, osjećaj da nam je pao ogroman teret je prisutan, kao i potreba za socijalizacijom, promjenom i isticanjem ličnih stavova. Dispozitor Mjeseca je i dalje retrogradni Saturn u Jarcu, što znači da su i dalje aktuelne teme koje iz prošlosti, a u kvadratu sa tranzitnim Marsom, dolazi do naprasnog i naglog pucanja, reakcija, i bez pristajanja na kompromis, sve zarad zaštite svoje slobode. U prvoj dekadi Vodolije, Mjesec će graditi trigon sa tranzitnom Venerom u Blizancima, pa je ovo idealan dan za emotivnu komunikaciju sa partnerom, i generalno je prisutna lakoća u spajanju, kontaktima, druženju, kupovini i sl. Ovaj aspekt ukazuje i na prekomjerno korišćenje interneta, telefona, automobila, i protok i promet informacija, kao i lakoću u svakodnevici u pokretu, mislima, akciji. Sa druge strane, kvadrat sa tranzitnim Uranom u Biku, donosi naprasno iznenađenje, šok, naglo buđenje iz sna, i prisustvo nemira. Ovo mogu biti i vijesti koje dobijamo elektronskim putem, pogrešno dugme koje pritisnemo, nakon čega se sprovede odliv novca, jer ne zaboravimo da je Merkur u retrogradnom hodu. Mjesec aplicira sekstilom tranzitnom Marsom u Ovnu, i prenosi svjetlo ka Veneri u Blizancima, pa sada ženska osoba može spojiti dvoje mladih ljudi, ili generalno uticati kao posrednik da se kontakt između njih dvoje ostvari. Posredovanje će imati pozitivan efekat na spajanje, dinamičnost je pristuna usljed sekstila Mjeseca i Marsa, sada akcije koje preduzmemo mogu imati pozitivan efekat i motivisani smo generalno za djelovanjem. Pogledajte koja polja vam obuhvata znak Vodolije i Ovna, sada na tim poljima možete imati poriv za djelovanjem, i generalno ako čekate da se nešto realizuje na tim poljima, sada je pravo vrijeme da reagujete.

U srijedu, 08. jula, Mjesec se nalazi u praznom hodu. Generalno, kada je Mjesec u praznom hodu, ništa važno se ne dešava, zato je ovo vrijeme za odmaranje, meditaciju, refleksiju. Merkur je spaljen, i u retrogradnom hodu, sposobnost da racionališemo izostaje, zato oprezno sa zaključcima, i sa informacijama koje dobijamo. Misli su usporene, uglavnom upravljene ka porodici i porodičnim temama.

Srećno!

Leave a Reply