Astrološki pregled nedjelje, I dio (08. jun – 10. jun)
Credits: Irena Bulatović

Tranzitni Mjesec je u drugoj dekadi Jarca, zadužen za potrebu da se bavimo pozicijom, poslom i poštovanjem. Mjesec u Jarcu nije čovjek koji pokazuje emocije, ali ne znači da ih nema. Štaviše, ovo je slika stabilnih i čvrstih emocija u vremenu, ali ,,polupanih” jer ne umije da ih pokaže, a ni da ih primijeni. Njega motivišu druge stvari. U ponedjeljak, 08. juna, Mjesec ulazi u sekstil sa tranzitnim Marsom u Ribama, što može donijeti pokret, akciju i inicijativu, ali budući da Mars dolazi iz znaka Riba, treba imati na umu da ovaj aspekt može više pokrenuti unutrašnjost i emocije nego pokret na spoljašnjem planu. Mjesec se nalazi u znaku Marsove egzaltacije, zato se može i pretjerati upravo na emotivnom planu, pa će emocionalni naboj biti malo više prisutan, uz prisustvo osjećaja zbunjenosti. Dodatnu priču o konfuznoj atmosferi pojačava i tranzit Marsa prema Neptunu, konjunkcijom, što može dovesti do ,,pucanja u prazno”, akcije koja neće vidjeti kraj, ,,muljanje”. Ovo je i aspekt koji može pojačati porast sezonskih virusa, savjetuje se oprez prilikom reagovanja na stvari o kojima ne znamo mnogo, ili nam se čini da su stvari jasne, ali imajte na umu da pozadina može biti poptuno drugačija. Merkur se nalazi u sjenci, priprema se za retrogradan hod, i kao što smo rekli da je Merkur u ovoj fazi kao ,,slijepac” koji ne vidi kuda treba da ide, treba biti već dodatno oprezan sa informacijama. Konjunkcija tranzitnog Mjeseca u trećoj dekadi sa tranzitnim, retrogradnim Plutonom u Jarcu, ponovo aktivira opsesivne misle o poziciji, pojačanje strahova, potrebe za kontrolom i osjećajem hronične usamljenosti, koju želimo da mijenjamo. Prije nego napusti znak Jarca, tranzitni Mjesec će graditi konjunkciju sa tranzitnim retrogradnim Jupiterom u Jarcu- pitanja novca i egzistencije mogu okupirati misli, danas razmišljamo o fondu ,,za crne dane”.

U noći između ponedjeljka i utorka, 09.juna, tranzitni Mjesec ulazi u znak Vodolije, i naredna dva i po dana će biti posvećena druženju i iznenađenjima. Potreba za slobodom, da se ode daleko i uradi neka ludost će biti prisutna, ali je sam ulazak Mjeseca u znak Vodolije intenzivan- konjunkcija sa tranzitnim retrogradnim Saturnom, donosi probleme na psihičkom nivou, a čemu dodatno doprinosi kvadrat sa tranzitnim Uranom u Biku. Čuvajte živce u utorak prije podne, sada će svi imati priliku da dobiju odgovor na pitanje da li su naučili da se kontrolišu. Ako pričamo o znaku Vodolije, onda govorimo o svim iznenadnim, naglim i neočekivanim stvarima. Ovo je upravo ono što može biti naglašeno u utorak prije podne. U trigonu sa tranzitnom retrogradnom Venerom u Blizancima predstavlja sliku ,,nalijetanja” na nekog ko nam je emotivno bio važan nekada, u hodu, dok pričate na telefon ili šaljete poruku, ili u prolazu na pješačkom prelazu. Ovaj aspekt može donijeti i poruku/ poziv od strane osoba iz emotivne prošlosti.

U srijedu, 10. juna, tranzitni Mjesec gradi trigon sa tranzitnim Suncem u Blizancima, što uvijek dovodi do olakšane komunikacije sa autoritativnim figurama, naročito jačeg pola. S obzirom da se trigon odvija u vazdušnim znacima, intelekt i komunikacija je ono što treba da ponesete sa sobom u bilo kojoj važnoj interakciji sa okolinom i važnim ljudima. Prije nego uđe u prazan hod, Mjesec će graditi i inkonjunkciju sa Merkurom u Raku, pa je natezanje u komunikaciji sa članovima porodice prisutno. Daljim hodom znakom Vodolije, Mjesec će biti u praznom hodu, pa se ne savjetuje preduzimanje važnih stvari, već introspekcija i povlačenje.

Leave a Reply