Astrološki pregled nedjelje, II dio (04. jun – 07. jun)

Efekte Lunarne eklipse osjećamo još od samog ulaska u mjesec jun, a dan pred istu, na dan i dan poslije iste, pojačava se osjećaj panike, naročitp imajući u vidu da je tranzitni Mjesec još uvijek u Škorpiji, pa su strahovi sada i te kako izraženi, i imamo utisak da se neke stvari nikada neće završiti. Stvari koje nas tište i o kojima ne volimo da pričamo. Iz Škorpije, Mjesec će prije nego promijeni znak, graditi sekstil sa tranzitnim retrogradnim Jupiterom i Plutonom u Jarcu. S obzirom da je sama pozicija Mjeseca u Škorpiji nepovoljna, tu se ne osjeća dobro, te da se Jupiter i Pluton takođe nalaze u znaku Mjesečevog lošeg dostojanstva, ovaj sekstil se može odraziti na pokušaj da se prevaziđe kriza, potreba da se transformiše loš osjećaj i generalno stanje u koje smo ušli prethodnog dana. Mjesec u sekstilu sa Plutonom obećava da će nakon određene istrajnosti i prevazilaženja prepreka doći do željene transformacije na planu emocija, ali pokušajte da ovog puta obuhvatite sve što ne valja, sve čega biste se odrekli, jer vam više ne služi, naročito jer se i nalazimo dan pred Lunarnu eklipsu. Savjetuje se isključivo povlačenje, meditacija, rad na unutrašnjim aspektima i bilo bi dobro osvijestiti strah i u ovim aspektima potruditi se da ih transformišete.

U petak, 05. juna, tranzitni Mjesec ulazi u znak Strijelca, i ovog puta na nebu imamo Lunarnu eklipsu koja će se dogoditi na 15° istog. U zavisnosti od toga gdje vam se nalazi 15° Strijelca u natalnoj karti, u kom polju i da li se dešava na nekoj planeti u natalu, problemi na istom polju se mogu javiti u narednih šest mjeseci počevši od juna, da bi se razrješenje istih moglo očekivati od jeseni ove godine. Samo pomračenje najavljuje promjene i dešavanja, koja na početku djelovanja izgledaju nepovoljno ili su praćeni lošim dešavanjima, ali je epilog istih uvijek u korist pojedinca, čiji efekat povoljnog ishoda osjećamo tek po završetku djelovanja. Ulaskom u znak Strijelca, Mjesec će graditi sekstil sa tranzitnim retrogradnim Saturnom u Vodoliji, zbog čega možemo očekivati privremenu stabilizaciju emocija, kao i pitanja koja se odnose na zakonske postupke koji su aktivni od ranije. U kvadratu sa tranzitnim Marsom u Ribama, doći će do pojačanog nasilja, ekstremnih reakcija, ali iza kulisa i pozadinski, tako da oni koji budu reagovali u prvom frontu su inskonstruisani djelovanjem nekoga ko stoji iza njih, ili u konačnom ideologije. U opoziciji sa tranzitnom retrogradnom Venerom u Blizancima, na udaru su svi emotivni odnosi, zbog čega se očekuju masovne svađe, prekidi komunikacije i reakcije koje mogu uzeti maha i prerasti u ozbiljan konflikt. Pokušajte da se suzdržite i povucite se. Tranzitni Sjeverni Mjesečev Čvor i Južni Mjesečev Čvor mijenjaju znak i prelaze na osu Blizanci – Strijelac, o čemu će biti više riječi u posebnom tekstu. U narednih osamnaest mjeseci dosta će biti odricanja od teorijskog znanja radi praktičnog.Problemi na auto putevima, graničnim prelazima, dokumentacijom, vizama i sl.će takođe biti aktuelni.

Iz znaka Strijelca, Mjesec će u subotu, 06.juna, graditi kvadrat sa tranzitnim Neptunom, zato oprezno sa cigaretama, alkoholom, narkoticima i sl. Pospanost, iskrivljena percepcija će obilježiti stvarnost, na ličnom planu su moguće i laži, pretjerano pričanje u prazno. Efekti eklipse su i dalje prisutni, zato oprezno sa reakcijama. Odložite sve važne razgovore, komunikaciju kojom pokupavate da riješite problem, nije vrijeme za to. Danas takođe do vas putuju informacije, koje je potrebno provjeriti dva puta, jer je i dispoztor Mjerkura u Raku, upravo Mjesec koji je u kvadratu sa Neptunom. Ovo je takođe povoljan aspekt za umjetničko stvaralaštvo i bijeg u nestvarno.

U nedjelju, 07.juna, prije nego Mjesec napusti znak Strijelca, gradiće konjunkciju sa tranzitnim Južnim Mjesečevim Čvorom, na visokim stepenima Strijelca, što može donijeti probleme na međunarodnom nivou, kulturološke, nacionalne, vjerske i ideološke stvari su aktuelne, opterećenost istima, negativan uticaj na lična uvjerenja takođe. Ulaskom u znak Jarca, Mjesec će donijeti povlačenje, rezervisan stav, manje priče, a više djelanja, misli o poziciji i poslu. Ulaskom u znak Jarca, Mjesec će graditi trigon sa tranzitnim Uranom u Biku, što može donijeti iznenadne vijesti, nagli događaj vezan za posao, nagli nalet emocija. Usljed opozicije sa tranzitnim Merkurom u Raku, potrebno je povesti računa o komunikaciji sa članovima porodice i generalno ljudima sa kojima smo bliski, jer možemo djelovati uvrjedljivo, zbog čega se drugi mogu povući i osjetiti povrijeđeno. Razum i emocije su takođe oprečni.

Srećno!

Leave a Reply