Astrološki pregled nedjelje, II dio (11. jun – 14. jun)

U prijepodnevnim satima, Mjesec će biti u praznom hodu u Vodoliji. Osjećaj da smo umorni, iscrpljeni, potreba za povlačenjem u sebe, opterećenost psihe su stvari koje mogu nastupiti od samog jutra, prije nego Mjesec promijeni znak. Kao zaljučak, uzimajući u obzir prethodna dva i po dana, možemo izvući da jedino što nam je bilo potrebno je da pobjegnemo, budemo slobodni i otrgnemo se iz svega što nas na bilo koji način drži ,,zakopane u mjesto” ili na bilo koji način ograničava slobodu. Jak napad na pishu od utorka, počinje polako da jenjava i sada je pravo vrijeme da ga otpustite. U popodnevnim časovima, Mjesec ulazi u znak Riba, kada počinjemo da zijevamo, uspavanost uzima primat, povlačenje i izolacija u svijet nestvarnog, magičnog i fantazije. Obratite pažnju na ovo vrijeme, moguć je nagli pad pritiska, jer ćemo odjednom da opustimo nerve, da dobijemo potrebu da drijemamo, neki će to i moći sebi da priušte, ostali će osjećati prisustvo konstantne pospanosti. Kada je Mjesec u Ribama, intezitet senzibiliteta raste, postajemo osjetljiviji, uvrjedljiviji i brzo se rasplačemo. Ulaskom Mjeseca u znak Riba, Mjesec će graditi konjunkciju sa tranzitnim Marsom i Neptunom. Emocionalne rane, pogrešna percepcija, zaključci koje donosimo u emocionalnom afektu i vrlo vjerovatno na bazi pogrešnih informacija će obilježiti naredna dva i po dana. Imajući u vidu da nas očekuje serija aspekata sa ostalim planetama u tranzitu, to donosi dinamiku, ali najprije na emotivnom planu i kroz izraženu subjektivnost u doživljaju stvarnosti. Mjesec će ulaskom u znak Riba graditi kvadrat sa tranzitnom retrogradnom Venerom u Blizancima, što donosi troškove, trgovinu za koju kasnije shvatimo da nam nije bila potrebna, vraćanja na staru komunikaciju sa ljudima kod kojih smo nekada nailazili na podršku, pa je tražimo opet. Ovo je aspekt koji može takođe vratiti komunikaciju sa nekadašnjim emotivnim partnerima, zbog čega se možemo osjetiti opet ranjivijim. U sekstilu sa tranzitnim Uranom u Biku, može pojačati kreativnost, donijeti nagli nalet inspiracije, kao i viziju kako stvari trebaju da se odvijaju. Slušajte svoju intuiciji, sada je pravo vrijeme za to i oslanjajte se na osjećaj.

U subotu, Mjesec će ući u egzaktnu konjunkciju sa tranzitnim Marsom i Neptunom, vodite računa o reakcijama u afektu, razdražljivosti, biće prisutan osjećaj da ste žrtva, zbog čega možete ovog puta odreagovati uz intenzivan emocionalni naboj. Ovo je i aspekt koji može donijeti probleme sa ogromnim količinama padavina, vodom generalno, a na ličnom planu, osjećaj nadutosti, viška vode u organizmu, prisustvo virusa, i osjećaj iscrpljenosti. U trigonu sa tranzitnim Merkurom u Raku, koji se sprema za retrogradni hod pojačava priču o emocijama, o prošlosti, o kući i članovima koji više nisu sa nama, o djetinjstvu i bajkama u koje smo vjerovali kao mali, a koje opet želimo da živimo. U ovom slučaju, kada imamo naglašen vodeni element u tranzitu, osjećaj ,,davljenja” u sopstvenim emocijama je prisutan, ali to ne znači da se tome treba prepustiti. Treba biti svjestan i bazirati se na racionalizaciju. U kvadratu sa tranzitnim Suncem u Blizancima, donijeće narušen sklad između razuma i emocija, naročito u muško- ženskim odnosima, kao i u odnosima sa autoritativnim figurama.

U noći između subote i nedjelje, Mjesec ulazi u znak Ovna i vraća snagu, motiv i potrebu za pokretom i akcijom. Istovremeno, impuls je ono što će obilježiti naredna dva i po dana, zato i djelujemo brzo, nestrpljivo, takmičarski nastrojeni. Pogledajte koje polje vam obuhvata polje Ovna u natalnoj karti, kada se simbolika tog polja u životu realizuje, tada vam generalno počinje život. Ovan simbolizuje početak, pa možemo očekivati dobar početak naredne nedjelje.

Srećno!

Leave a Reply