Astrološki pregled nedjelje, II dio ( 28. maj – 31. maj)
Credits: Irena Bulatović

Ulaskom u znak Lava, tranzitni Mjesec je pojačao želju za životom, pozitivnu energiju, na ličnom planu raste potreba za isticanjem sebe, stavljamo sebe u prvi plan i svi koji su roditelji se naredna dva i po dana bave djecom. Mjesec u Lavu pojačava ego, sujeta je izraženija nego inače, ali i potreba za megalomanijom, velikim snovima i reflektorima. Raste i drama, teatralnost je prisutna, misao o tome da baš danas želimo da nam neko posveti pažnju, da budemo nečiji kralj/kraljica i da smo nekome najvažniji na svijetu. Svaka osoba koja u natalu ima Mjesec u Lavu, ima i majku koja je bila jako ponosna kada je bila trudna sa njim/njom. Tranzitni Mjesec je ulaskom u znak Lava gradio opoziciju sa tranzitnim, retrogradnim Saturnom u Vodoliji, što je u srijedu, u jutarnjim časovima donijelo osjećaj zahlađenja u odnosima, sukob između autoriteta, i privremeni osjećaj rušenja odnosa, naročito nedorečenih odnosa iz prošlosti, zato smo i samu situaciju doživjeli dramatičnije, nego što stvarno jeste. U inkonjunkciji sa tranzitnim Marsom u Ribama, doći će do natezanja sa mlađim osobama muškog pola, naročito između djevojaka i momaka, i to na način što očekujemo otvoreno djelovanje, što Mars u Ribama nije u stanju da pruži, zato se i rađa frustracija. Dodatnu tenziju u odnosima pojačava kvadrat Mjeseca i Urana. Savjetuje se da se ne forsira bilo kakav odnos, ostavite situaciju takva kakva jeste, jer bi za nepuna tri dana mogla da eskalira u rušenje odnosa. U sekstilu sa tranzitnim Suncem u Blizancima, ovaj dan pogoduje komunikaciji sa ljudima koji su na bilo koji način ,,nadređeni”, i povoljan je dan za postizanje dogovora, ukoliko već neko vrijeme pokušavate da prebrodite razlike, sada će statusno ,,jača” strana popustiti, a vi dobiti ono što ste htjeli.

Četvrtak i petak, usljed sekstila tranzitnog Mjeseca sa tranzitnom Venerom i Merkurom u znaku Blizanaca, mogu donijeti oživljavanje komunikacije sa starim poznanicima, partnerima, dobijate poruku ili poziv, koji će vas prijatno iznenaditi. Međutim, treba imati na umu da je jedini zadatak vraćanja osoba iz prošlosti taj da se sa njima na miran način pozdravite i budete napokon spokojni. Ovaj aspekt je dobro iskoristiti primjenom asertivne komunikacije, na način što će onima sa kojima imate otežanu komunikaciju od ranije staviti na znanje koji su to problemi u komunikaciji koje imate sa njima. Ostatak dana, Mjesec je u praznom hodu, što uvijek pogoduje vremenu za sebe i introspekciji.

Vikend je rezervisan za bavljenje radom, tranzitni Mjesec je u Djevici, pa se i baziramo na kućne poslove, spremanje, pranje, čišćenje, slaganje i ostale aktivnosti. Mjesec u Djevici pojačava i potrebu za analizom, zalaženjem u detalje, potreba za perfekcionizmom je izražena, i generalno je vikend pred nama izazovan kada su odnosi u pitanju. Opozicija sa tranzitnim Marsom i kvadrat sa tranzitnom Venerom mogu pojačati sukobe u muško- ženskim odnosima, nerazumijevanje i vraćanje na stare stvari koje su remetile odnose nekad, a za koje smo mislili da su okončane. Problemi sa digestivnim traktom su mogući, slabo varenje, bol u stomaku. Pretjerana analiza, nervoza i briga.

Leave a Reply