Astrološki pregled nedjelje: Od 09. do 15. novembra 2020. godine

Ovu sedmicu započinjemo tranzitnim Mjesecom na 21° Lava, odakle gradi sekstil sa tranzitnim Merkurom, koji je stacionaran i nalazi se u kvadratu sa Satunom u znaku Jarca. Ovaj aspekt može donijeti razrješenje pravne papirologije, prekid ugovora, informaciju koja nije bila tačna, a zbog koje je došlo do rušenja ugovora za čije zaključenje su pregovori započeti još u septembru. Merkur u kvadratu sa Saturnom ukazuje na zastoj misli, ,,blokadu” u glavi koje ne možemo da se riješimo, i ne mora da znači da daje ljude lošeg intelektualnog kapaciteta, ali daje one kojima je teško da se izraze. Ipak, kvadrat je u separaciji, tako da i sam uticaj ovog aspekta opada tokom nedjelje, kada možemo očekivati rasterećenje na misaonom planu. Pluton i Jupiter su ponovo u egzaktnoj konjunkciji na 22° Jarca, koji označava ,,ubiti ili biti ubijen” princip, međutim, ovo je posljednja konjunkcija koju će graditi u ovoj godini,  i sada se mogu očekivati posljednji trzaji zastoja i blokada, da bi već od 14. novembra, Jupiter ušao u separaciju sa Plutonom, kada možemo i zvanično početi malo lakše da dišemo, a da uticaj ovog aspekta počinje da opada.

Kardinalni znaci (Ovan, Rak, Vaga, Jarac) su ti koji najviše osjećaju pritisak stelijuma tranzitnih planeta u znaku Jarca, a od početka jula kada je i tranzitni Mars zakoračio u znak Ovna i počeo graditi kvadrat na ovaj stelijum, velika većina vas sa naglašenim kardinalnim konstelacijama uglavnom doživljavate poraz, lom na onim poljima u kojima se odvija ovaj aspekt i generalno ste na izmaku snage, planirate da odustanete i pobjegnete, ali nešto vas ipak i dalje drži na isto mjesto i svaka promjena koju pokušavate da napravit je bezuspješna.

Od utorka, kada tranzitni Mjesec ulazi u znak Djevice, imamo aktiviranje svih aspekata koji se odnose na posao, svakodnevicu, bavljenje rutinom, higijenom, čišćenjem i uređenjem prostora. S obzirom da će Mjesec iz znaka Djevice graditi trigon na stelijum planeta u znaku Jarca, period od srijede do otprilike četvrtka će biti važan i dobar za postavljanje ciljeva, pravljenje planova koji se odnose na realizaciju radnih zadataka i odličan je za poslove koji se tiču nekretnina, računovodstva, medicine i edukacije. Merkur izlazi iz znaka Vage i prelazi u Škorpiju, kada počinje da se misao oslobađa (usljed kvadrata sa Saturnom), pretvara se u oprez, detektivski um, i ulazi u opoziciju sa tranzitnim Uranom u Biku. Sada vam je potrebno iznenađenje, dovoljno je bilo blokade i planova koji su se izjalovili u posljednjih dva mjeseca, spremni ste za nešto novo ali ovaj aspekt može donijeti upravo stres, vijest koja vas može uzdrmati i donijeti nešto neočekivano. Pogledajte koje polje u natalu vam obuhvata znak Škorpije, jer će te tu biti mentalno aktivni sve do početka decembra. Merkur je svoj retrogradni hod završio za 2020. godinu i ide direktno sve do februara 2021. godine. Stvari koje su bile u pokretu potom u zastoju, sve od početka 2020. godine, sada se privode kraju, i nastojite da ih okončate. Pojačan oprez se dodatno savjetuje, a sami ćete biti više paranoični i sumnjičavi.

Egzaktna opozcija Venere i Marsa koja nas očekuje 10. novembra, donijeće prolazne konflikte na ljubavnom planu, naročito zbog stvari koje nijesu razriješene početkom jula ove godine, a dodatno, povratak osoba iz prošlosti je takođe moguć, ali imajte na umu da je u pitanju prolazna strast ili kontakt koji ne može donijeti ništa stalno ni trajno. Za vas koji ste slobodni, naredna nedjelja može donijeti novo poznanstvo, naročito kod pripadnica ljepšeg pola, koje neće moći da se ,,odbrane”. Mogući su problemi sa hormonima, naročito estrogenom i hormonima štitaste žlijezde, za pripadnice ljepšeg pola, a muškarci će biti malo više agresivniji kada su žene u pitanju. Napad od strane mlađih muškaraca je moguć, čak i da niste direktno uključeni u konflikt, na neki način ćete prisustvovati istom i pokušati da ,,smirite strasti”. Držite se po strani, jer vas se to ne tiče.

Od četvrtka, 12. novembra pa sve do  14. novembra nas očekuje bavljenje odnosima, partnerstvima, ne samo emotivnim, već i poslovnim. Nije iznenađujuće ako budete ušli u pregovore oko zaključenja ugovora u ovom periodu, a onda vam nešto drugo preokupira misao i postanete opravdano nesigurni i stavite to nešto drugo kao prioritet.

Konačno, 14. novembra, Mars kreće direktno, sa kraljevskog, 15° u znaku Ovna, kada možemo očekivati povratak energije, smanjenu tenziju koja je upravljena ka sebi, a okrenućemo ,,oružje” ka okolini i opet početi da uspostavljamo red kroz akciju, u onom polju u natalu u kom vam se nalazi znak Ovna.

15. novembra oko 06:00h, računajući po lokalnom vremenu, očekuje nas Mlad Mjesec na 23° Škorpije. Ovaj ,,kosmički uzdah i izdah” ovog puta ekstremno simbolično najavljuje umiranje i rađanje, stoga se savjetuje da okončate stvari koje ne želite i da konačno kažete da je kraj, bićete podržani energetski. Mlad Mjesec se odigrava u zoni fiksne zvijezde Unukalhai, prirode Marsa i Saturna, te donosi pojačan strah. Danas će neko da se ubode i pomisli da je ubod otrovan ili nakratko ostane bez daha.

Leave a Reply