Astrološki pregled nedjelje: od 16. novembra do 22. novembra
Source: https://medium.com/@GlennSymm/caffeine-5-reasons-why-drinking-lots-of-coffee-at-the-office-is-the-best-way-to-excel-at-your-job-a273311c17cf

U novu sedmicu ulazimo tranzitnim Mjesecom u znaku Strijelca, koji sam po sebi označava buđenje vedrine, širenje i optimizam, pa u ranim jutarnjim časovima potreba za pokretom i realizacijom dolazi u pravi plan. Strijelac kao vatreni znak naglašava i volju za životom, pa ako je Mlad Mjesec u Škorpiji donio dramu i potrebu da prošlost konačno ostavimo za sobom i okrenemo se nekim svjetlijim danima koji su pred nama, ovo je idealan dan za tako nešto. 

U ponedjeljak, 16. novembra, oko 17 časova, tranzitni Mjesec će graditi egzaktan trigon sa tranzitnim Marsom u Ovnu. Treba naglasiti da je tranzitni Mars 14. novembra primijenio pravac kretanja i prešao iz retrogradnog u direktni, što označava ponovno aktiviranje i usmjerenost ka cilju. Trigon sa tranzitnim Mjesecom probudiće potrebu da se angažujemo, budemo uključeni, a one stvari koje su čekale, i zbog kojih nijesmo mogli da se pokrenemo, ili zbog kojih je sva akcija i ljutnja bila usmjerena iznutra, odnosno ka sebi, danas dobija potpuno drugačiji smisao. Ovaj aspekt će za mnoge označiti dobar početak u onim životnim poljima u kojima se nalazi znak Ovna. Pogledajte koje natalno polje vam obuhvata 15º Ovna, jer na tom polju možete očekivati da se isplanirana akcija realizuje sve do kraja godine, a da u periodu do 14. januara, dobijete konkretan rezultat. 

Kvadrat između tranzitnog Mjeseca i tranzitnog Neptuna dovodi do nekoliko više šolja kafe ili konzumacije cigareta, i razmjene nekoliko konfuznih i nejasnih riječi, emocija i mišljenja. U daljem tranzitu znakom Strijelca, Mjesec će biti u praznom hodu, jer sve dok ne promijeni znak, odnosno sve do 17. novembra oko 20 časova, neće graditi nijedan aspekt. Ovo je odličan period za kontemplaciju, povlačenje i bavljenje unutrašnjim aspektima. 

Utorak i srijeda mogu donijeti napetost, najprije na polju posla, lične ambicije, pojačane strahove i naglo zahlađenje u pogledu meteoroloških prilika. Tranzitni Mjesec u Jarcu će najprije pojačati potrebu za distanciranjem, naglašavanjem poštovanja ispred ljubavi, stvari su ozbiljnije i djeluju daleko strašnije nego što stvarno jesu. Ulaskom u znak Jarca, Mjesec gradi trigon sa tranzitnim Uranom iz znaka Bika i sekstil sa tranzitnim Merkurom u Škorpiji koji se istog dana nalazi u egzaktnoj opoziciji sa Uranom. Povedite računa o novčaniku, o novcu, neizbježan stres u svakodnevici je moguć, u komunikaciji, trošku ili saobraćaju. Danas nauka može biti ,,pobijena“ informacijom koja napadaju ono o čemu se svakodnevno priča ili istražuje, ili na ovom polju mogu projuriti informacije koje će srušiti nešto u šta se vjerovalo do danas, a o čemu je počela priča početkom septembra. Mjesec će u tranzitnu znakom Jarca graditi kvadrat sa tranzitnim Marsom u Ovnu, kvadrat sa Venerom u Vagi i konjunkciju sa tranzitnim Plutonom, Saturnom i Jupiterom u znaku Jarca. Ova dva dana će biti ekstremno dinamična, povedite računa o špekulacijama na poslu, nema potrebe da odmjeravate snage sa nekim, jer iza tog nekog stoji još neko ,,važniji“, a vi niste u stanju da vidite širu sliku, jer rekli smo na početku, sve što želite jeste da vam se ukaže poštovanje. Trošak ovih dana je neiybježan. Danas ćete pomisliti da je bolje da pozajmite novac ,,za svaki slučaj“, a onda od četvrtka, kada shvatite da nije bilo potrebe za tim, poći ćete i potršiti taj isti novac uzaludno. 

U večernjim satima, u četvrtak, Mjesec prelazi u znak Vodolije, i kraj nedjelje može donijeti preokret, iznenađenje i razbijanje forme i bilo kojeg obrasca. Za vikend nas mogu iznenaditi vijesti, može doći i nenadani preokret sadašnje situacije, ali u svakom slučaju, vikend koji je povoljan za provođenje vremena sa prijateljima. 22. novembra, Sunce mijenja znak i prelazi u znak Strijelca, kada dolazimo do pozne jeseni, vrijeme kada se bavimo filozofijom, planiramo putovanja, dajemo i primamo podršku,  o čemu će svakako biti posebno riječi.

Leave a Reply