Astrološki pregled sedmice: 30. novembar – 06. decembar
Source: http://picmelon.com/freestockimages/uncategorized/designers-table-with-macbook-and-coffee/

U ponedjeljak, 30. novembra, nas očekuje Penumbralna Lunarna eklipsa, o čemu možete više pročitati na mom profilu u posebnom post-u. Mjesec u Blizancima najprije donosi mentalnu aktivnost, koja će biti naročito izražena naredna dva dana. Dispozitor ovog Mjeseca u tranzitu je Merkur u Škorpiji, pa se sada pojačavaju sumnje, potreba da se istražuje, formira se detektivski um, i sada tajne imaju vrlo malo šanse da opstanu. Pored toga, komunikacija, poruke, pozivi, priča radi priče, bez puno značaja dolazi do izražaja. Trgovina i razmjena informacija dobijaju na značaju. Ulaskom u znak Blizanaca, osim opozicije koju gradi sa Suncem u znaku Strijelca, samim tim imamo i Pun Mjesec, kao i eklipse koju sam pomenuo, Mjesec ulazi u aplikacioni sekstil prema tranzitnom Mars u Ovnu. Ovaj aspekt će biti u perfekciji narednog dana, pa se ponedjeljak i utorak mogu odlično iskoristiti za preduzimljivost, akciju koja se odvija brzo i kada je potrebno reagovati odmah i refleksno, jer vas upravo ovaj aspekt može podržati. Ako postoji potreba za regulisanjem papirologije ,bilo koje vrste, onda to možete uraditi upravo naredna dva dana, međutim, s obzirom na to da Mjesec gradi inkonjunkciju na stelijum planeta u Jarcu, imajte na umu da nadležni državni organi mogu zatezati kada je u pitanju papir koji vam je potreban. Obratite pažnju na disajne organe. 

Mjesec će boraviti u Blizancima sve do srijede, 02. decembra, kada u jutarnjim časovima mijenja znak i ulazi u znak Raka. Mjesec u Raku je u domicilu, ali u tranzitu donosi potrebu da se povučemo, i to u domu, među najbliže i dobijemo opet onaj osjećaj porodičnog ognjišta, pa gdje god da se na svijetu nalazite, u srijedu ujutro se budite sa nostalgijom i sjetom, primarno za domom, a onda i za nekim stvarima iz prošlosti, jer Mjesec u Raku je kutija sjećanja. I uglavnom prošlost isplivava na površinu. U tranzitu znakom Raka, Mjesec će graditi dosta izazovnih aspekata, od kojih kvadrat sa Marsom u Ovnu i opozicija sa Jupiterom, Saturnom i Plutonom u Jarcu donosi konfliktne situacije iz kojih definitivno izlazimo povrijeđeni. Vraćanje u prošlost i hronični osjećaj usamljenosti će pratiti naročito četvrtak. Imajte na umu da smo od srijede ujutro ekstremno subjektivni, i da sve što nam je upućeno vrlo vjerovatno doživljavamo kao nešto lično. Čitav spektar emocija može ,,prošištjeti“ kroz nas, zbog čega ćemo biti i emotivno zbunjeni, zato ne treba donositi nagle zaključke. 

Trigon Mjeseca u Raku sa Venerom u Škorpiji, daje lakoću u iskazivanju emocija, ono što osjećamo sada prirodno ima potrebu da ispliva na površinu, ovo su i prave riječi kojima ,,gađate u centar“, igrajući na kartu emocija. Povedite računa o ishrani, probava je osjetljiva. 

Takođe, 02. decembra, Merkur mijenja znak i ulazi u debilitaciju, znak svog egzila, Strijelca, kada i zvanično krećemo da filozofiramo, bavimo se politikom, „solimo“ pamet, i pričamo vrlo vjerovatno puno, a malo toga ispoentiramo. Merkur u Strijelcu će se zadržati sve do 21. decembra, kada se seli u znak Jarca, a tada ćemo već imati i Saturn i Jupiter u znaku Vodolije, kada se može očekivati i formalna (papirološka) potvrda promjene koju najavljujemo. 

Kraj nedjelje je rezervisan za Mjesec u znaku Lava, koji gradi trigon sa Marsom u Ovnu, trigon sa Merkurom i Suncem u Strijelcu – idealan vikend, rast želje i volje za životom, ambicije rastu, transparentnost uzima maha, pa se malo više hvalimo, pokretljivi smo, i generalno se bavimo sobom. 

Srećno!

Leave a Reply