Astrološki pregled sedmice, I dio (06.april – 12. april)

Sedmica počinje Mjesecom na 15° Djevice, koji pogoduje poslu i obavljanju redovnih aktivnosti u okviru posla, i počinjemo sa sređivanjem doma, bavljenjem pitanjima zdravlja i imamo potrebu da stvari dovedemo u red, kao i da analiziramo. Mjesec će u ponedjeljak, 06.aprila graditi opoziciju sa Neptunom i Merkurom u znaku Riba, zbog čega se mogu pojaviti problemi na nivou racionalnog, potreba da se povučemo, kao i generalno osjećaj da nas drugi ne razumiju. Dispozitor Mjeseca je Merkur u Ribama, zbog čega nije danas dobro donositi važne odluke ili započinjati razgovore u kojima bi nešto trebalo riješiti, jer će biti nedoumica i nemogućnosti da se nađe rješenje. Merkur je u separacionoj konjunkciji sa Neptunom, međutim, i dalje je potrebna dodatna opreznost sa primanjem informacija i uzimanja u obzir istih, pa je i dalje provjera neophodna. Vodite računa o poslovnoj dokumentaciji, o tome šta šaljete i kakvu razmjenu informacija pravite. Sve je podložno greškama i malverzacijama. Tranzitna Venera je u trigovnu sa Saturnom, emotivni odnosi se stabilizuju, postajemo svjesni potrebe za razgovorom, rješavanjem pitanja, a ne nametanja volje. Venera je u aplikacionom trigonu prema Marsu, međutim do punog aspekta neće doći u znaku Blizanaca i Vodolije, pa se ovaj aspekt osjeća među mlađom populacijom koja pokušava na emotivnom planu da stvari dovede u red, i konačno definiše pravac daljeg kretanja odnosa. Za sada, najbolje je odložiti ovakve razgovore. U daljem tranzitu znakom Djevice, Mjesec će graditi trigon sa tranzitnim Jupiterom i Plutonom u Jarcu, pa je sada rješavanje poslovnih zadataka uspješno, ovo je dobar period za poslovanje sa nekretninama, stabilizaciju na poslovnom planu i pravovremeno reagovanje. Sada nas analitički um može dovesti u transformaciju postojećeg poslovnog problema i pravljenje konstruktivnog rješenja za situacije. Obratite pažnju na crijeva i stomak, mogući su prolazni problemi. Dan pogoduje više poslovnim, nego emotivnim aktivnostima.

U utorak, 07.aprila, Mjesec ulazi u znak Vage i polako ulazi u punu fazu, koja će se odigrati 08.aprila. Danas se sa nekim dogovaramo, i idealan je dan za emotivnu razmjenu i rješavanje ovih pitanja. Ulaskom u znak Vage, Mjesec će graditi trigon sa tranzitnom Venerom u Blizancima, te trigon sa tranzitnim Saturnom i Marsom u Vodoliji. Danas na nebu imamo veliki vazdušni trigon, koji olakšava mentalne aktivnosti, naglašava komunikaciju i njene prednosti, pa se danas savjetuje da predlažete, iznesete svoje ideje, napravite telefonske pozive i tražite, jer vrlo vjerovatno danas nećete biti odbijeni. Takođe, dobre vijesti stižu, i generalno imamo utisak da za sve za šta želimo da postignemo dogovor, u tome smo uspješni, dakle ključna riječ je: dogovor. Ostali, koji su skloni nametanju volje ili prosto nisu spremni na kompromis, mogu iskusiti nezadovoljstvo. Mjesec će u trigonu sa Saturnom dati stabilizaciju dogovora i emotivnih osjećanja, a sa Marsom će dati reagovanje na pravi način, a budući da su i Mars i Saturn u Vodoliji, dopustite da nešto novo bude implementirano u vašim dogovorima, jer novitet može i te kako da unaprijedi postojeću situaciju. U trigonu sa Venerom, danas ćemo da razmijenimo bezbroj ljubavnih poruka, dobiti izjave ljubave, a neki od nas i donijeti odluku na ljubavnom planu koja može da djeluje oslobađajuće.

Pun Mjesec u znaku Vage se odigrava u srijedu, 08.aprila. Mjesec će u egzaktnoj opoziciji biti sa Suncem u Ovnu u 04:35h, i u narednih 28 dana refleksija treba da se održi u odnosima, sporazumu, postizanju dogovora, a nakon srijede i da počnemo da dobijamo konkretne rezultate od prethodno postignutih dogovora. Ovog puta na nebu ćemo imati Super Pink Mjesec, upravo zbog energije znaka u kojem se odigrava, a kojim vlada Venera. Tamo gdje vam se nalazi Vaga u natalnom horoskopu, sada možete iskusiti najveći potencijal, i u narednim danima se savjetuje da na tom polju ,,ubirate polodove” onoga na čemu ste radili u simbolici tog polja, ako ste radili. U srijedu, Mjesec će graditi izazovne aspekte kvadrata sa tranzitnim Jupiterom i Plutonom, zbog čega možemo iskusiti nepravdu na ličnom planu, ili manjak razumijevanja od strane partnera, i svih drugih ljudi sa kojima smo u kontaktu ili pokušavamo sklopiti sporazum. Kvadrat Mjeseca i Jupitera je loš aspekt jer može da donese iracionalno trošenje novca, ulaganje koje može rezultirati greškom, zato je danas posebno potrebno obratiti pažnju na trošenje resursa. U kvadratu sa Plutonom, Mjesec će donijeti pretjeranu potrebu za kontrolom, paniku i osjećaj da nam je stanje u kojem smo trenutno najgore i da možda u jednom trenutku ne vidimo izlaz. To je i dostizanje do dubine svojih emotivnih stanja, ali ako koristimo ulazak u sopstvene dobine, onda je ovo dobar dan za transformaciju loših emotivnih stanja, čišćenje od toksičnih emocija i transformaciju loših stvari koje obitavaju u emotivnim odnosima.

Srećno!

Leave a Reply