Astrološki pregled sedmice, I dio (11. maj do 13.maj)
Credits: Irena Bulatović

Nedjelju započinjemo tranzitnim Mjesecom u Jarcu, samim tim i pitanjima pozicije, ličnog statusa, ambicije i poštovanja. Kada je tranzitni Mjesec u Jarcu nezaobilazna su i pitanja prošlosti, vraćanje na staro, tradiciju, ali i neke teške emocije iz prošlosti kojih ne možemo da se oslobodimo. Povlačenje i rezervisanost, red, rad i disciplina dominiraju, nemamo potrebu da previše iskazujemo lična osjećanja, držimo ih za sebe i postajemo krući u međuljudskim odnosima. Ulaskom u znak Jarca, Mjesec gradi konjunkciju sa tranzitnim Jupiterom i Plutonom u istom znaku, a do perfekcije aspekta će doći naredni dan, s tim što već od ponedjeljka možemo biti opterećeni pitanjima egzistencije, potrebe za kontrolom, kao i strahom. Zemljani trigon između tranzitnog Mjeseca i Urana može donijeti iznenađenje, a trigon sa Suncem, pomiriti odnose sa autoritativnim figurama, u čijoj bazi pomirenja će primarno ležati interes. Merkur se sprema za ulazak u znak Blizanaca, gdje je u sjedištu, i gdje mu je generalno dobro. U prethodnom periodu, dok je tranzitni Merkur boravio u znaku Bika, imali smo više priče na temu novca, ishrane, platnog prometa, i generalno materijalnih dobara, ali iz nekog neobičnog ugla, budući da se i tranzitni Uran nalazi u znaku Bika. Pomalo je i bilo neočekivanih obrta situacije, vijesti koje su nas uzdrmale, dale neki drugi uvid u situaciju i promijenili percepciju. Tranzitni Mars je na visokim stepenima Vodolije i u praznom hodu, pa prije nego promijeni znak i uđe u Ribe će još malo ,,udariti” na nervni sistem, živce, osjećaj da smo i dalje na neki način ,,na ivici”, ali i nekome donijeti udarac genijalne ideje, usljed refleksije o ličnoj snazi. Nakon što uđe u znak Riba, počinje period udaranja u prazno, akcije koja nikada nije direktna, niti je sa namjerom da razriješi stvar, već da je primarno zakomplikuje, a onda u toj dozi zablude i nepoznatog da manipuliše.

U utorak, Merkur ulazi u znak Blizanaca, gdje se nalazi i Venera, koja je stacionarna, pred ulazak u retrogradni hod koji započinje narednog dana. Merkur u Blizancima donosi vijesti, poruke, pisma, mnogo priče. U svom sjedištu, naglašava intelekt, sposobnost da se bavimo sa više stvari istovremeno. U istom znaku sa Venerom, donijeće definitivno puno priče o ljubavnim odnosima, kao puno poznanstava, naglašenu komunikaciju putem društvenih mreža, a uz retrogradni hod Venere svakako i vraćanje starih emotivnih partnera i komunikaciju sa istima. Merkur će ulaskom u znak Blizanaca graditi trigon sa tranzirnim Saturnom u Vodoliji, što predstavlja jako povoljan period za stabilizaciju poslovnih pitanja, naročito jer se i Saturn nalazi u znaku Merkurove egzaltacije, pa sada u bilo kojim pregovorima može izvući dobro i korisno za sebe, a na ličnom planu ovo je jako dobar aspekt za realizaciju ideja, stabilizaciju misli i preuzimanja kontrole. Mjesec ulazi u egzaktan aspekt sa Jupiterom i Plutonom, i može donijeti naglašenu dramu oko novca, trošak i naglašene strahove, kao i osjećaj panike. U sekstilu sa tranzitnim Neptunom u Ribama

U srijedu, Mjesec mijenja znak i ulazi u Vodoliji, pravi konjunkciju sa Saturnom, trigon sa Merkurom i kvadrat sa Uranom. Kada otprilike u ranim jutarnjim časovima stvari budu izgledale kao da se odvijaju abnormalnom brzinom, imaćemo utisak da nas je nešto naglo probudilo, da moramo da budemo hiperaktivni i pod konstantim osjećajem nemira, kao da smo nekoliko hiljada metara iznad zemlje i ne možemo da dotaknemo tlo. Stvari se mogu ,,izokrenuti”, ishod ne mora biti onakav kako očekujemo, postajemo ekstremno nestrpljivi. Mjesec u Vodoliji će prebaciti fokus na teme noviteta, prijateljstva, učiniti da zaboravimo navike, ističemo individualnost, slobodu, i da nas generalno prati potreba za oslobođenjem.

Srećno!

Leave a Reply