Astrološki pregled sedmice, II dio (08. april- 12.april)

Mjesec je na 29° Vage i uskoro ulazi u Škorpiju. Za otprilike sat vremena, ulazimo u doživljaj preuveličavanja trenutne situacije, kakva god da je ona, drama i panika mogu okupirati naše misli i strah. Kada je Mjesec u Škorpiji, povlačimo se u dubinu sopstvenih emocija i misli, kopamo i tražimo suštinu, opsesivno i sa oprezom slušamo šta nam neko drugi priča i imamo potrebu da se branimo. Ulaskom u znak Škorpije, Mjesec će graditi kvadrat sa Marsom i Saturnom u Vodoliji i opoziciju sa Uranom u Biku. Fiksni T-kvadrat na nebu izaziva nemire, pobunu, svađe i konflikt, pucanje i naglu reakciju izazvanu usljed osjećaja da dugo trpimo i da je vrijeme da odreagujemo odbranom. U kvadratu sa Marsom, Mjesec donosi situacije u kojima sitnice mogu biti okidač za reakciju, a pozadina je daleko složenija. Potrudite se da ostanete pribrani, jer je na nebu još uvijek aktuelan kvadrat Marsa prema Uranu.

U petak, 10.aprila, Mjesec gradi trigon prema Neptunu i Merkuru u Ribama i doprinosi lakšem širenju dezinformacija i pogršnog utiska ili zaključka. Na ličnom planu, ovaj aspekt pogoduje izolaciji, povlačenju u svoj svijet i svoje rituale, pretjeruje se sa kafom i nikotinom. Danas će biti izražena senzibilnost i emotivni naboj, treba obratiti pažnju kakve informacije dijelimo i sa kim, jer iste mogu biti zloupotrijebljene. Idealan dan za umjetnost, bilo koje vrste, i za izražavanje onog najintimnijeg sa naravno bliskim ljudima. Mjesec i Merkur u vodenom trigonu daju priču o emocijama, ali i subjektivno zastupanje stavova.

U noći između petka i subote, Mjesec mijenja znak i ulazi u Strijelca, otvara vrata vedrini, širenju pozitivnih misli i djelovanju sa dobrim namjerama. Merkur se nalazi na 29° Riba, uskoro ulazi u znak Ovna, i obilježiće rađanje novih misli, brzinu riječi i uma i izlazak iz osjećaja uspavanosti, ali i manjak strpljenja za situaciju u kojoj se trenutno nalazimo. Ulaskom u znak Strijelca, Mjesec će graditi sekstil sa tranzitnim Saturnom i Marsom u Vodoliji, i dati priliku za inovacije i otvoriti priliku za stabilizaciju na raznim poljima, priliku da se pravilno reaguje i na vrijeme, i da akcija da pozitivan ishod. Opozcija tranzitnog Mjeseca sa Venerom donijeće neusklađenost između onoga kako se osjećamo i kako reagujemo, takođe i trošak, jer usljed ovog aspekta, potreba za trošenjem novca raste, pa se savjetuje da procijenite da li vam je nešto potrebno prije nego kupite.

U nedjelju, 12.aprila, Mjesec će iz znaka Strijelca graditi trigon sa tranzitnim Suncem u Ovnu, a s obzirom da se radi o vatrenom trigonu, želja za pokretom i ljubav prema životu su naglašeni. Merkur ulazi u znak Ovna i započinje jedna drugačija energija toka misli, o čemu će biti riječi u posebnom tekstu.

Srećno!

Leave a Reply