Astrološki pregled sedmice, II dio (24. april do 26.april)

U petak, 24.aprila, tranzitni Mjesec je na 13° Bika, i izašao je iz konjunkcije sa Uranom i Suncem, i ulazimo u fazu rastućeg Mjeseca, koji pogoduje pravljenju novih planova koji se tiču finansija, štednje, novca generalno, kao i pitanja ishrane. U kvadratu sa tranzitnim Marsom u Vodoliji, Mjesec će donijeti talas napetosti, konflikta i osjećaj da ne možemo da dopremo do nekoga i uopšteno riješimo konflikt u koji upadnemo, zbog čega se savjetuje što manje intenzivne komunikacije i emocionalnog naboja, a koji će biti prisutan, naročito u popodnevnim časovima.

U subotu, 25.aprila, Mjesec ulazi u seriju pozitivnih aspekata i to trigona sa tranzitnim Jupiterom i Plutonom u znaku Jarca. Ovo je dobar dan za sve poslove koji imaju veze sa pravnim pitanjima, širenja na poslovnom planu i uopšte utisak da nam stvari idu od ruke. Trigon između Mjeseca i Plutona može pomoći da se transformišu stvari koje nam više nisu potrebne, a treba uzeti u obzir da će se u kasnim večernjim satima između petka i subote Mjesec naći na fiksnoj zvijezdi Caput Algol, koja doslovce označava gubljenje glave zbog nečega, pa je i u ovom danu moguća preopterećnost sitnicama ili uopšte preveliki naboj misli vezan za stvari o kojima brinemo.

Nedjelja je rezervisana za lagan Mjesec u Blizancima, koji će akcenat staviti na komunikaciju, priču i druženje, korišćenje raznih kanala komunikacije i aktivnosti na društvenim mrežama. Ovo je dan kada više nego inače možemo poželjeti da sjednemo u auto i otputujemo negdje, promijenimo ambijent i bavimo se generalno stvarima koje opuštaju, kao što je čitanje, razgovor ili jednostavno mislima. Mjesec će graditi konjunkciju sa Venerom i trigon sa Marsom, što ovaj dan čini povoljnim za emotivne razgovore. Merkur gradi kvadrat sa Jupiterom i Plutonom, pa se na ličnom planu se osjeća pomračenje misli, negativan stav izražen kroz svakodnevnu komunikaciju. S obzirom da se Pluton sprema za retrogradni hod upravo ovih dana, moguće je da svakodnevicu poremeti pojava straha, osjećaj da nam je neko za petama i da smo kontrolisani. Paranoične misli, takođe. U kvadratu sa tranzitnim Jupiterom u Jarcu, moguća je pojava problema sa zakonom, poslovima koji se tiču nekretnina, reakciju države kroz represiju stavljenu na papir. Ovo su dani kada nije najpovoljnije sklapati važne poslove, a ukoliko se očekuju novčani priliv povodom bilo kojeg posla, do odlaganja istog može vrlo lako doći. Ovaj aspekt će trajati svega dva dana, kako već 28.aprila, Merkur ulazi u znak Bika, gdje ga očekuje konjunkcija sa tranzitnim Uranom, zbog čega je potrebno spremiti se na iznenađenje.

Leave a Reply