Godišnji horoskop za 2023. godinu

Godišnji horoskop za 2023. godinu

Pišu: Jovanka Blagojević i Dino Murić

Ovan

Ovo je godina u kojoj možete imati utisak da su mogućnosti na svakom koraku i da generalno se pruža više nego prethodnih godina. Obratite pažnju na prilike koje se nude, ali ipak nemojte se zanositi da je svaka prilika dobra i da možete profitirati. Osim mogućnosti, u ovoj godini možete iskusiti i na ličnom nivou povratak optimizma, pa će vas i osjećaj optimizma i blagostanja pratiti naročito do maja 2023. godine. Za vas koji se bavite privatnim poslom, period od maja 2023. godine može da bude izuzetno dobar kada je u pitanju širenje djelatnosti i profitiranje na polju finansija. Osim toga, važno razdbolje koje će trajati tokom čitave 2023. godine odnosiće se na lični osjećaj samopouzdanja, s obzirom na to da se nalazite u periodu kada ćete finansijski uspjeti da se stabilizujete poslije toliko vremena. Period tokom proljeća pa sve do jeseni naredne godine može donijeti i zaljubljivanje i udvaranje, bez ozbira da li ste u vezi ili braku ili sami. Ukoliko neko od vas planira ozbiljniju investiciju ove godine, idealno bi bilo da sačekate proljeće, jer će ovo biti jako plodan period za bilo koju vrstu ulaganja. Fokus će biti primarno na sopstvene procese i finansije i time ćete se najviše baviti. Očekujte od marta 2023. godine intenzivnu potrebu za povlačenjem, izolacijom, samim tim i neće biti previše društvenih aktivnosti i dešavanja u tom pravcu. Za vas koji odlažete bilo koju medicinsku intervenciju, ovo može biti godina u kojoj ćete biti primorani da se nađete u domovima zdravlja, bolnici ili drugim ustanovama sličnog tipa. Na zdravstvenom planu, sada su mogući problemi sa stomakom, generalno probavom i nervima, usljed čega su i učestaliji problemi sa nesanicom, nervozom i snovima. 2023. godina će biti godina početka kada je u pitanju krug prijatelja, jer u narednom periodu u vaš život mogu ući sasvim novi ljudi, ali isto tako i izaći oni koji su bili prisutni u posljednje vrijeme. Za nešto starije Ovnove, ovo može biti godina penzionisanja i dešavanja na tom polju. Poseban oprez se savjetuje kada je u pitanju saobraćaj, naročito do marta 2023. godine, dok od marta pa tokom čitavog proljeća unutar porodičnih krugova se mogu dešavati konflikti i energija će biti usmjerena na članove porodice i njihove potrebe. 

Bik

Bikovi početak 2023. godine čekaju poprilično iscrpljeni kada je novac u pitanju i možemo reći da to traje sve od jeseni 2022. godine, međutim, dobra vijest da se konačno možete opustiti, budući da od marta mjeseca možete očekivati napuštanje nepredvidljivih troškova i finansijskih „rupa“, pa da se polako vraćate u normalu. Pošto za Bikove inače kažemo da su rođeni hedonisti, od druge polovine naredne godine očekujte i koje kilo više, pa se uz to mogu pojaviti i problemi na zdravstvenom planu. Obratite pažnju na hormone, posebno. Za vas je prva polovina godine dosta tiha, i predstavlja pripremanje za ono što vas očekuje od ljeta. Već od 2018. godine, nalazite se pod utiskom da stvari izmiču kontroli i da ne možete da utičete na to u kom pravcu se nešto dešava, pa će ovaj utisak biti naročito naglašen od maja 2023. godine. Od vas će se tražiti da pravovremeno i brzo reagujete, kako ne biste propustili priliku. Za slobodne Bikove, ovo je godina u kojoj u vaš život može „ušetati“ osoba koja je daleko drugačija i nesvakidašnja od svega što ste navikli i pokazati vam za vrlo kratak period neke stvari koje nijeste doživjeli ni u najdužim vezama ili drugim odnosima. U 2023. godini ulazite u jedan nazovimo ispitni period kada je okruženje u pitanju, a naročito prijatelji. Ukoliko ste do sada odlagali razrješenje određenih situacija sa ljudima iz kruga prijatelja, period tokom druge polovine naredne godine može otvoriti jako puno stresnih situacija u kojoj nećete imati puno prilike da utičete na tok, pa samim tim i određeni ljudi iz prijateljskog okruženja mogu polako izlaziti iz vašeg života. Razdoblje od prve polovine naredne godine biće jako važno za postizanje pozicije u karijeru, i očekujte dešavanja na tom polju. Pripremajte se polako za ovo, zato što će se od vas očekivati da preuzmete potpunu odgovornost kada je u pitanju posao i profesionalni život. 

Blizanci

Za mnoge Blizance će naredna godina da bude u izuzetno pokretačkoj energiji i izraženoj potrebi da se stvari i gradi. Dosta vas naredne godine može doći na ideju o iniciranju neke sasvim nove priče u vidu hobija ili dodatnog posla, prema kojem ćete imati jako veliki entuzijazam i elan da se bavite istim. Prema tome, savjetuje se pored dinamike koja vam ne fali da budete i pokretački nastrojeni. Naredne godine ulazite u period u kojem će vaša pozicija i status biti u prvom planu. A to znači da u vaš život može da uđe nova osoba koja će obilježiti period od naredne dvije godine, ili ako ste u vezi, da promijenite status pa uđete u brak ili unutar braka budete u konfliktu sa partnerom jer i jedna i druga strana žele postaviti autoritet. Na poslovnom planu, mnogi Blizanci mogu osjetiti osujećenje poslovnih ciljeva i pokušaja da se popravi pozicija, međutim, vrijeme će ono što tražite iskristalisati i biće vam dodijeljeno. Budite strpljivi kada je pozicija na poslu u pitanju. Ukoliko se bude pružila prilika u prvoj polovini godine da se učlanite u neku organizaciju ili vas pozovu prosto da budete negdje član, nemojte odbijati, jer tu može da se dogodi i profit. Obratite pažnju pogotovo početkom naredne godine na respiratorne infekcije, povrede ekstremiteta. Ovo može biti i važna godina za neke Blizance u kojima će početi da prave planove da napuste zemlju u kojoj su rođeni i počnu da grade život negdje u inostranstvu. Naravno, ukoliko to lični horoskop podržava. Dodatna edukacija i ostvarivanje na tom planu je takođe moguće. 

Rak

Rakovima prevashodno na proljeće 2023. godine kreće period bavljenja porodičnim pitanjem, ili problemom koji će se otvoriti među članovima porodice. Sa otvaranjem ovog pitanja, kreće i nešto stresniji mjeseci tokom proljeća, pa možete imati utisak da nosite dosta tereta. Period ljeta donosi rasterećenje, pogotovo jer ćete imati priliku da stvari dovedete u red. Već od druge polovine 2023. godine, možete uploviti i u period izuzetno dobar za finansije, i da se otvori mogućnost da budete aktivniji i samim tim zaradite više. Mnogi Rakovi koji su u radnom odnosu mogu 2023. godine ostvariti veliki uspjeh na polju posla i dobiti važno priznanje u pogledu pozicije. Ovo je naročito naglašeno u samom kraju godine. Za studente, naredna godina može biti sporija, bez pretjerane motivacije za učenjem, i konstantno odlaganje. Sa druge strane, u narednom periodu može se pojaviti i prilika da vam se predstavi nešto novo o čemu nemate puno znanja, pa da poželite da učite upravo to. I generalno ne bih rekao da je formalno obrazovanje u pitanju, ali nešto što će zaista ostaviti utisak na vas. Za mnoge Rakove će se naredne godine pokrenuti i okončati ostavinski postupci, samim tim možete i naslijediti nešto, ili možete se odlučiti za pozajmicu ili kredit. Obratite pažnju na stomak naredne godine, pogotovo u periodu proljeća, kao i na grudi kada su ženski Rakovi u pitanju. 

Lav

Nakon nešto više od dvije godine, Lavovi u martu 2023. godine ulaze u dosta rasterećeniji period, pogotovo na poljima koja se odnose na ključna pitanja koja su bila aktuelna posljednje dvije godine. Velika većina Lavova mogu dočekati godinu sa važnim papirom koji može da promijeni tok stvari u njihovu korist. Sami početak godine je jako dobar, otvara se mogućnost za širenjem uspjeha i ove godine možete dobiti priznanje koje čekate dugo vremena unazad. Za slobodne Lavove, ovo je godina kada se može desiti jedna važna ljubavna priča na putovanju, ili sa osobom koja nije iste vjere ili nacije u odnosu na vas. Događaji na ljubavnom planu se aktiviraju od sredine proljeća, pa sve od jeseni. Sa druge strane, mnogi Lavovi mogu usljed perioda tokom 2021. godine koji je bio jako stresan za njih, imati psihosomatske tegobe koje su više rekacija na stres. Ali pokušajte da se naročito od marta 2023. godine opuštate, jer ćete imati priliku za to. Za Lavove koji su u braku, podrška bračnog partnera koja je aktuelna već duže vrijeme se naredne godine samo pojačava i sa bračnim partnerom možete biti i poslovni partner tokom naredne godine. Obratite pažnju na finansije, pogotovo u prvoj polovini godine, usljed mogućih troškova, a osim toga, u periodu ste i trenutno, a i tokom prve polovine naredne godine u kom su jako izraženi konflikti sa prijateljima mogući. 

Djevica

Djevice su već od jeseni 2022. godine u izuzetno užurbanoj i dinamičnoj atmosferi i pomalo imate utisak da ste previše aktivni i u pokretu, pogotovo u čestoj vožnji, ali i u jako izraženoj interakciji sa okruženjem. Vrlo vjerovatno se dešava i biće aktuelno u prvoj polovini godine da ulazite u konflikte sa nadređenima, vrlo često zapitani da li je ovo vaša ili njihova krivica, jer nemate utisak da ste vi nešto započeli. Već na samoj polovini godine izlazite iz svađalačkog okruženja, a do tada bi takođe bilo poželjno obratiti pažnju na saobraćaj i automobil. Može se desiti da iz najmanje dva puta sve ovo vrijeme stvari popravljate, a one da se nikako konačno završe. Jako je izražena napetost nervnog sistema, osjećate jako puno nervoze i vrlo često je prisutna situacija u kojoj pretjerano mislite. Ukoliko se nalazite u braku ili emotivnom odnosu, od marta 2023. godine ulazite u period u kome će partnerstvo biti stavljeno na ispit. Onako kakvo raspoloženje bude unutar odnosa u martu naredne godine, takvo će biti i u naredne dvije godine. Svako preispitivanje ličnih uvjerenja i nada kada je partner u pitanju je moguće. Osjećaj distanciranja koji takođe može biti prisutan će dodatno narušiti harmoniju unutar odnosa. Na zdravstvenom planu obratite pažnju tečnosti u organizmu. 

Vaga

Vagama će 2023. godina donijeti preispitivanje odnosa. Mogućnost razvoda onima kojima brak već duže vrijeme nije stabilan. Preispitivanje bračnog odnosa, i pitanja – da li sam zadovoljan/zadovoljna bračnim partnerom? Da li je to osoba sa kojom želim i dalje da dijelim život? Ukazaće se povoljne prilike za upoznavanje drugih osoba nekome od partnera, bijeg i spas od bračne monotonije kroz dodatna seksualna zadovoljstva. Oni koji nijesu u braku, a nalaze se u dugoj vezi, ovo je dobra prilika da se ista ozvaniči i kruniše se brakom, dok će slobodni imati mogućnost upoznavanja potencijalnog bračnog partnera. Godina donosi i širenje kruga prijatelja, upoznavanje interesantnih osoba kroz različite društvene aktivnosti, rad u javnosti ili izlazak u javnost, popularnost, kao i rješavanje sudskih sporova. Dobar period za planiranje drugog djeteta ili sreća kroz drugo dijete. Vage će, od marta 2023. prikupljati potrebno znanje i vještine kada je u pitanju posao kojim se bave i biti izložene velikoj odgovornosti, posebno ako se bave medicinom, proizvodnjom hrane i onim poslovima koji zahtijevaju preciznost i vještinu. Čuvajte svoje zdravlje koje, u ovom periodu, može biti osjetljivo a bolesti prouzrokovane brigama ili pretjeranim radom. Neki će otići i na bolovanje a neki promijeniti način života i ishrane. U neharmoničnim aspektima može doći do nezadovoljavajućeg odnosa sa nadređenima ili poslovnim saradnicima, težeg pronalaska odgovarajućeg posla onima koji su nezaposleni.

Škorpija

Škorpijama će akcenat biti na polju zdravlja. Moguće je širenje hroničnih bolesti i rješavanje postojećih zdravstvenih problema koji su u prošlosti mirovali. Svakako, bićete primorani da odgovornije pristupite zdravlju i da konačno na red dođe i briga o sebi. Mogućnost proširenja posla, onima koji isto planiraju, mogućnost promjene posla, posebno onima koji su nezadovoljni trenutnom poslovnom situacijom.

Škorpijama druga polovina godine može biti teži period ukoliko planiraju da dobiju djecu ili nagrada za trud onima koji u prethodnom periodu odgovorno rade na tome. Oni koji imaju djecu u ovom periodu pokazaće veliku odgovornost na tom polju. Ovo je period da se radi na emotivnim blokadama koje imate, da prihvatite sebe i da najprije zavolite sebe da biste bili spremni da pružite ljubav drugima. Emocije će se uozbiljiti, pa slobodni mogu očekivati ozbiljne promjene na emotivnom planu, upoznavanje starije sobe, ozbiljne, odgovorne, materijalno obezbijeđene. Zauzetima slijedi blokada u vezama, poziv na odgovornosti, preispitivanje same veze i onoga što želite, pa će se odnos ili produbiti i uozbiljiti ili prekinuti.

Strijelac

Mnogim Strijelčevima već je 2022. godina najavila promjene na emotivnom planu, a 2023. će samo donijeti realizaciju. Dakle, dragi Strijelčevi, akcenat će biti na promjenana u ljubavnom životu, možete doživjeti značajna iskustva na polju partnerstva, upoznavanje interesantne osobe sa kojom biste mogli ostvariti lijepu vezu ili planirati brak. Završetak monotonih veza i nestabilnih ljubavnih odnosa. Sreća kroz igre na sreću, djecu ili sportske aktivnosti. Oni koji planiraju potomstvo, ovo je idealna godina za isto. Strijelčevi će se u drugoj polovini godine baviti porodičnim pitanjima, pitanjima imovine i nasljedstva, jednim od roditelja, ali mogu doživjeti i određena opterećenja i ograničenja od strane istih.

Ovo može biti stabilan period onima koji se bave građevinom, nekretninama, domaćom proizvodnjom, porodičnim poslom. Moguće su i promjene doma ili preseljenje.

Jarac

Mnogi Jarčevi intenzivno razmišljaju o promjeni mjesta stanovanja, širenju i preuređivanju porodičnog doma, kupovini ili izdavanju nekretnina, pa 2023. godina akcenat stavlja na ta pitanja. Očekujte rast i jednu dobru godinu ukoliko se bavite porodičnim biznisom ili poslom od kuće. Rješavaćete nesuglasice unutar porodice, preispitivati emocije i neke stvari iz prošlosti koje su ostale nerazriješene. Sreća dolazi kroz ženske osobe kao i kroz biznis u okviru nekog partnerstva.

Od marta ćete, planirano ili ne, ulagati mnogo napora da biste se obučili za potrebe karijere i ući u jedan period mentalne discipline kada ćete postati mnogo produktivniji. Budite oprezni pri sklapanju ugovora i sporazuma kada je u pitanju posao. Moguće su i nagle promjene ugovora i neprijatnosti na kraćim putevima. Promijenite svoj način razmišljanja, radite na vještini komunikacije i ne odustajte od rada na intelektualnom planu, jer će biti blokada, pada koncentracije i bezvoljnosti.

Vodolija

Vodolije ulaze u godinu idealnu za učenja, edukativnu nadogradnju, putovanja. Svi koji planiraju završetak studija, upisivanje mastera, rad na doktoratu ili upisivanje nekog kursa, obuke, bilo kog vida edukacije, ovo je pravo vrijeme. Tranzitni Jupiter kroz vaše solarno treće polje, u prvoj polovini godine, može donijeti polaganje vozačkog ispita, kupovinu novog automobila ili mobilnog telefona, širenje posla trgovcima, mentalno rasterećenje i pozitivna iskustva kroz putovanja.

Vodolije od proljeća čeka težak rad na sticanju novca i položaja. Najvažnije što Vodolije uče, u narednoj godini, jeste da pretjerana štednja nije dobra i da ista energetski sprečava razvijanje poslova kojim bi se moglo zaraditi više. Novac se mora davati da bi rastao. U narednom periodu možete steći neku imovinu ili materijalne dobitke putem državnih ugovora i naklonosti ljudi na položajima moći. Novac će dolaziti sporo ali sigurno i akcenat će biti na preispitivanju stava po pitanju novca. Pitaćete se i šta je vrijedno u vašem životu a šta nije, doživjeti promjene upravo po pitanju vrijednosti – sebe, drugih i materijalnih dobara.

Ribe 

Godina povoljna za vaše finansije, podizanje kredita, nove investicije, planiranje privatnog biznisa ili napredak onima koji se bave poslom vezanim za finansije. Nezaposleni bi mogli dobiti priliku za posao, a oni koji su u radnom odnosu mogućnost promjene položaja ili dodatni posao, samim tim dodatni izvor prihoda.

Ovo je jako važna godina za sve Ribe i sve koji imaju lične planete u Ribama, jer od proljeća 2023. Saturn ulazi u vaš znak. Ozbiljno ćete razmišljati i naporno raditi na sebi i svom samopouzdanju. Ne dozvolite da vam ograničenja u ostvarivanju ambicija stvaraju frustracije i neprijateljstvo prema drugima. Ovo je period koji vas poziva na zrelost, preuzimanje odgovornosti za sopstveni život. Tek tada ćete ostvari svoje ambicije i ciljeve. Sve što započnete, kroz odgovornost, koncentraciju, istrajnost, strpljenje i trud imaće energiju trajanja.

Godina neće biti laka, ali ćete svakako nakon nje biti zreliji i sigurniji u sebe.

Leave a Reply