Ljetnji ljubavni horoskop za 2023. godinu

Pišu: Dino Murić i Jovanka Blagojević

Podznak Ovan – 

Ovnovi u podznaku ulaze u period zadovoljstva, romantičnih i vedrih trenutaka. Popularnost će rasti pa ćete biti rado viđeni u društvu. Prilika za nove ljubavi je na mjestu gdje se odlazi radi zadovoljstva ili na mjestima gdje djeca provode vrijeme (javna mjesta, bioskopi, kafići, pozorište, diskoteke, igraonice, parkovi itd). Venera će biti retrogradna u vašem polju ljubavnih odnosa, pa je vrlo moguće da ćete dobiti priliku da obnovite kontakt sa nekom osobom iz prošlosti u cilju definisanja istog. Pod uticajem retrogradne Venere obnavljanje nekog starog odnosa može se ispostaviti kao greška, jer ćete i sami već početkom jeseni shvatiti da to nije nešto što želite. Obnova kontakta je povoljna samo u slučaju stavljanja tačke na odnos koji je ostao nedovršen ili nedorečen. Vi ćete ovog ljeta imati priliku za neki novi početak, štaviše neko prijateljstvo ili neki odnos koji traje, odnosno koji se bazira na komunikaciji u prethodnom periodu mogao bi prerasti u romantični odnos. Zauzeti Ovnovi će prolaziti kroz iskušenja u trenutnom odnosu, rješavati stvari koje su se potiskivale, a ukoliko odnos počiva na zdravim temeljima, ovo ljeto će biti period zadovoljstva i uživanja u odnosu. 

Podznak Bik – 

Bikovima ovo ljeto donosi emocionalno zadovoljstvo u kući i na domaćoj sceni. Odnosi sa članovima porodice biće skladni. Primaćete u kuću prijatelje, partnera, spremati hranu, stvoriti toplu atmosferu. Idealan period za preuređenje prostora u kojem živite. Ako ste sami, mogli biste upoznati nekoga preko člana porodice. Vrlo je moguće da ćete se povući malo u sebe i razmislite o svojim emocijama vezano za neku situaciju na emotivnom planu. Brižan prijatelj ili član porodice mogu vam pružiti potrebnu podršku. Odana žena može vam ući u život i može se ispostaviti da će vam biti dragocjen prijatelj. Moguće i da ćete se dovumiti oko dva partnera ili oko jedne osobe s jedne strane i posla, finansija, porodičnih pitanja sa druge strane. Bićete pred većim odlukama. Važno je da nađete vremena da preispitate svoja osjećanja. Ukoliko ste u vezi zasnovanoj na dubokoj emotivnoj povezanosti, baš u ovom periodu možete se odlučiti za zajednički život. 

Podznak Blizanci – 

Ovo ljeto, tako tipično za vas, donosi vam kraća putovanja i društvene obaveze. U ovom periodu više osoba će vam privući pažnju pa se čuvajte da se ne upustite u paralelnu vezu. Ljubav dolazi preko ženskih osoba, rođaka, komšija ili na kraćem putovanju. Vi imate najveće šanse da obnovite neku staru vezu. Ukoliko ste zauzeti, sadašnja veza će postati mnogo ljepša i bezbrižnija. Pokažite svom partneru i svoju ranjivu stranu. Oni koji planiraju trudnoću, ovo je idealan period za istu, možda neki rođeni sa podznakom u Blizancima već očekuju porođaj, a svakako će ovo ljeto odnosi sa djecom imati značajnu ulogu. Djeca Vam mogu biti sjajni savjetnici. Možda rješenje vaših problema leži u tome da sagledate stvari iz dječije perspektive. Ako ste u braku, moguće je da trenutno prolazite kroz neku fazu učvršćivanja tog braka. Nekima od vas ovo ljeto može donijeti i sukobe sa porodicom, odnosno miješanje porodice ili nekog člana u vaš brak.

Podznak Rak – 

Ovo je period hedonizma i priliva novca. Moguća je pomoć prijatelja ili društveni kontakt kojim ćete ostvariti povoljne prilike za sticanje novca. Oni koji imaju privatni biznis, mogu očekivati više posla, a samim tim i veću zaradu. Ljubav se upoznaje na mjestima gdje se služi hrana, preko neke ženske osobe kao posrednika ili ćete upoznati nekoga ko je materijalno stabilan i radi sa novcem. Mogći su neočekivani pokloni. Rakovi u podznaku će se ovo ljeto više baviti pitanjima finansija nego dešavanjima na emotivnom planu. Možete imati poteškoća sa upravljanjem svojim finansijama i biti u fazi finansijske nestabilnosti. Budite oprezni, ne upadajte u dugove bezbrižno misleći da ćete ih vratiti. Sa pozitivne strane, neko može imati povećanje ličnih primanja. Zauzeti Rakovi suočavaće se sa konfliktima ili izazovima u vezi. Moguće je da se ne slažete sa partnerom po pitanju toga u kom pravcu treba da ide vaša veza. Najbolje bi bilo da razgovarate hladne glave i tako riješite probleme. Moguće je i suparništvo i miješanja neke osobe u vezu. 

Podznak Lav – 

Vama nastupa period društvene aktivnosti, izlazaka, lijepih trenutaka. Gotovo sigurno ćete u period ovog tranzita osjetiti kako privlačite više pažnje nego obično pa će i samopouzdanje biti veće. Obratite pažnju na osobe koje upoznate u ovom periodu, jer bi neko iz vašeg okruženja vrlo lako mogao postati dio vašeg života. Hedonizam je ovdje naglašen, pa povedite računa o tome da ne dobijete neželjene kilograme viška. Nađite vremena da sagledate svoje potrebe i izrazite ih. Sad je najbitnije da budete odlučni i analitični jer ako nađete vremena da sagledate i analizirate emotivnu situaciju, moćićete i da je preokrenete u svoju korist. Ovo može biti i period otuđenosti od neke bitne osobe. Pripazite na to šta kome pričate, jer je ovo period kad ste skloni da pričate o svojim intimnim stvarima. Zaštitite svoju privatnost. Prije nego što nešto kažete dobro razmislite, jer se kasnije možete pokajati zbog nečeg što ste rekli. Ovo ljeto može donijeti neko novo iskustvo ili neku mlađu osobu u vaš život sa kojom možete početi vrlo otvoren odnos. Budite otvoreni za nova iskustva. Imaćete mogućnost od 23. jula da se pomirite sa nekim iz prošlosti, samo se nemojte vraćati unazad u emotvnom smislu.

Podznak Djevica – 

U ovom periodu osjetićete potrebu za samoćom. Okrenućete se sebi, naći spokoj u sopstvenom društvu. Prijaće vam ova energija da napunite baterije, da preispitate svoje potrebe, sumirate šta su donijeli a što odnijeli postojeći odnosi i koliko vas isti istinski zadovoljavaju. Vama je moguće upoznavanje karmičke ljubavi ili srodne duše. Ovo ljeto će za vas biti vrijeme dubokih promjena, kako na spiritualnom, tako i na fizičkom planu. Velike su šanse da dođe do prekida emotivne veze u kojoj se dugo nalazite. Savjet je da izađete iz veze koja vas guši, jer konflikti koji postoje neće prestati, već će samo eskalirati. Sada je vijreme da ostanete fokusirani i posvećeni razrješavanju svojih unutrašnjih konflikata. Možda vas nervira to što se neke stvari na emotivnom planu ili neka emotivna konekcija sporo odvijaju i zato je neophodno strpljenje. Ako dovoljno sačekate, stvari će se okončati u vašu korist.

Podznak Vaga – 

S obzirom na to da je vaša vladarka u retrogradnom hodu od 23. jula do 04. septembra, ovo je period u kojem ćete se vjerovatno vratiti na neke stvari koje se tiču lično vas, počevši od emocionalnog, a za veliku većinu, promjena se može odraziti i na sam fizički izgled, a moguće i da ćete obnoviti neki raniji izgled (boja kose, frizura itd.) Kada je ljubavni aspekt u pitanju, za zauzete Vage na Asc, u toku ljetnjeg perioda se mogu izraziti strahovi koji se tiču samog partnerstva, od toga da razmišljate da će partner možda naglo da vas napusti do toga da osjećate i strah povodom tog scenarija. Takođe, ovaj period može donijeti i privremeno odvajanje od partnera, ali stvari se ispravljaju naročito od jeseni. Kada su slobodne Vage na Asc u pitanju, ovaj period će biti jako društven, prije svega, pa u tim trenucima kada se nađete u nekom većem društvenom događaju, moguća su i iznenadna poznanstva, međutim, sa vrlo malo mogućnosti za neki trajniji odnos. Osim ljubavnih odnosa, u toku ljeta se mogu obnoviti kontakti sa prijateljima sa kojima odavno nemate kontakt, vratiti neke stare želje, ciljevi i nade, ali morate i smanjiti očekivanja od okruženja, naročito prijatelja, jer možete lako pasti u razočaranje. Ovo je i period da kažemo „prevelikih očekivanja“ generalno od života za vas, pa tako iste treba preispitati. 

Podznak Škorpija – 

Za Škorpije na Asc možemo da kažemo da je ljeto vrlo važno kada je pozicija u nekom odnosu u pitanju. Poznati ste kao dobar strateg, međutim, u narednom periodu imate potrebu da stvari iznesete na čistac. I ovo jeste period kada će vaša lična pozicija unutar nekog odnosa biti primarna, kako za vas, tako i za partnera. U ovom periodu se vrlo lako može desiti da naglo izađete iz odnosa, s tim što to će biti samo „kap koja je prelila čašu“, a onda i da se pitate da li je to bilo ispravno. Kojeg god da ste ljubavnog statusa, ovo su mjeseci kada u život može naglo da uđe osoba koja će da vam pomrsi sve konce i da vas dobro prodrma. Vaši ljubavni odnosi su ono gdje će u toku ljeta biti iznenađenja. U zavisnosti od vašeg ličnog horoskopa, dalje će ispričati priču kako se vi snalazite u tim odnosima, ali imate veliku predispoziciju da vam u život neko naglo uđe. Ukoliko ste u braku, ovo je period u kom bračni partner može imati određene tenzije na polju karijere, što može prodrmati i uticati na sam odnos. Ovo se naročito odnosi na vas kojima je Asc  u trećoj dekadi znaka Škorpije. 

Podznak Strijelac – 

Vrlo intenzivno ljeto, naročito za slobodne Strijelčeve, jer upravo kroz priliku da otputujete može da se desi zanimljiv kontakt sa osobama iz inostranstva. Ukoliko birate destinaciju za godišnji odmor, onda bi to mogla biti Južna Francuska ili primorski djelovi Italije. Osim toga, na poslu, pored promjena koje vam se dešavaju, može se desiti i kontakt sa osobom koja može okupirati vašu pažnju. Ljubav je ovog ljeta i za zauzete Strijelčeve vezana za određene događaje sa posla i svakodnevice, koji se mogu naglo umiješati u sam odnos. Može donijeti i iznenadno otkazivanje odmora ili putovanja, upravo zbog poslovnih obaveza. Mnogi Strijelčevi na Asc će morati mijenjati planove u posljednjem trenutku. Moram naglasiti da je za sve vas u toku ljeta fokus više na drugim stvarima, dok ljubavne stvari rješavate u hodu. U tom raspoloženju ćete biti sve do jeseni, kada krećete da se bavite ljubavnim pitanjem. 

Podznak Jarac – 

Ljeto ove godine za vas može biti više iscrpljujuće na ljubavnom planu, ali primarno zbog nesigurnosti u emocijama u koju ste upali naglo i nikako da se iščupate iz toga. Uzrok tome su nagle promjene unutar odnosa, iz toplog u hladno i sve tako u krug. Ne snalazite se najbolje, međutim, strpljenje vam je vrlina. Što vam upravo sada najviše treba. Bez obzira kog ste ljubavnog statusa, ljeto će vas posebno prodrmati kada su u pitanju vaše emocije prema partneru ili određenim ljudima koji su vezani za vašu prošlost na emotivnom planu. Slobodni Jarčevi na Asc imaju priliku za poznanstvom na mjestima zabave, pogotovo ukoliko ste na godišnjem odmoru, međutim, ništa što će biti trajnijeg karaktera, ali će vam dati priliku za avanturom koju ćete pamtiti. U toku ljeta, razmišljaćete i baviti se partnerovim novcem. 

Podznak Vodolija- 

Vodolije koje se nalaze u braku, naredni mjeseci mogu donijeti nemir unutar odnosa, ali zbog drugih ljudi, primarno članova porodice. Određeno porodično pitanje može prodrmati i vaš odnos sa partnerom i da zbog toga trpi. Međutim, za Vodolije na Asc i pitanje preseljenja i generalno stambeno pitanje može uticati na sam odnos. Osim toga, osjećate da partner ne razumije konkretno šta vama treba, kada se u vama javlja potreba za inatom. Za slobodne i zauzete Vodolije na Asc je, ukoliko to i podržava vaš horoskop, period ljeta ozbiljno u znaku bivših partnera i ljubavi. Bez obzira na koji način ponovo stupate u kontakt sa njima, obilježiće ove dane. Ukoliko se pitate da li biste trebali ulaziti u taj odnos, treba imati na umu da je ovo inače period kad će neko da se vrati, ali ne iz tih emotivnih pobuda, već iz potpuno druge koristi, bilo koje vrste. U ovom periodu se možete i baviti trećim osobama koje se mogu miješati u odnos. Takođe, pozicija partnera može biti ugrožena u ovom periodu, naročito kada je u pitanju posao, zbog čega će i veći dio tenzije dolaziti iz poslovnog nezadovoljstva. 

Podznak Ribe- 

Za Ribe na Asc se ljubavna tematika ovog ljeta dešava pozadinski, ili se makar čini da se stvari ne pokreću i da nema dešavanja. U toku narednog perioda, kratka putovanja mogu donijeti interesantna poznanstva, ali i vratiti stare partnere, naročito u komunikaciji. Ovo može biti svaki poziv, poruka ili susret u kom možete naglo sresti ili čuti osobu sa kojom odavno nemate kontakt. Pa vjerovatno i da čujete da je taj neko tu sve vrijeme oko vas, a da o tome nijeste imali pojma. Posebno za slobodne Ribe na Asc, koje se inače nalaze u periodu preispitivanja i prečišćavanja stvari koje su ostale za vama. Za zauzete Ribe na Asc, biti fizički pristuni sa partnerom će narednih mjeseci biti veliki izazov, jer će se dešavati situacije u kojima ćete biti više razdvojeni nego zajedno, što vam može pasti jako teško u ovom periodu. Jak konflikt je moguć unutar odnosa, koji će se odviti na putovanju ili putem telefona. 

Leave a Reply