Penumbralna lunarna eklipsa: 30. novembra na 08º Blizanaca
Source: https://parenting.firstcry.com/articles/lunar-eclipse-2020-interesting-facts-for-kids/

Eklipse nagovještavaju važne promjene koje se manifestuju u narednih šest mjeseci počev od samog trenutka eklipse, međutim, najjači uticaj vrše u onim predjelima u kojima su vidljive. S tim u vezi, posljednja lunarna eklipsa u 2020. godini počinje 30. novembra 2020. godine u 08:32h, vrhunac eklipse se dešava u 10:42h, a završava se u 12:53h, računajući po lokalnom vremenu, što znači da ista neće biti vidljiva iz Podgorice, zato što će Mjesec biti ispod horizonta u odnosu na Podgoricu. Eklipsa će biti vidljiva sa područja većeg dijela Evrope, većeg dijela Azije, Australije, Sjeverne Amerike, Južne Amerike, Pacifika, Antlantika i Arktika.

Efekti eklipse počinju na način što u zavisnosti u kom polju nam pada eklipsa, u simbolici tog polja započinju određene promjene, koje se na početku manifestuju kao problematične, kao da je odjednom neko ugasio svjetlo i vaše je da se snađete, dok se ne prilagodite. Eklipse imaju važan značaj za mundanu astrologiju i kao što sam naglasio najavljuju promjene. Važno je zapamtiti da ono što se pokrene usljed efekata eklipse na početku je izazovno, ali se na kraju ima tendenciju da se okočna dobro i da sam natus (posmatrajući iz ličnog ugla) procesuira promjenu kao nužnu. 

Ugrubo, u zavisnosti od Ascendenta (podznaka), zavisiće i efekti eklipse, zato je važno pogledati gdje vam se u natalnoj karti nalazi 08º Blizanaca:

Asc Ovan – Problemi sa braćom i sestrama, rođacima, komšijama, papirologijom, vijesti koje stižu i najavljuju promjenu, problemi u saobraćaju, sa automobilom i sl. 

Asc Bik- Finansijske promjene, gubitak prihoda, promjena finansijskog toka stvari, privatnici i ljudi koji imaju svoj biznis mogu iskusiti naglu promjenu poslovanja, spašavanje novca.

Asc Blizanci – Promjene na fizičkom tijelu, zdravstvene poteškoće, promjena u odnosu na okruženje i okolinu.

Asc Rak – Problemi sa snovima, insomnija, nagla promjena raspoloženja, pad motivacije i volje, borba sa nepoznatim stvarima, jačanje tajnih neprijatelja, osjećaj „baksuzluka“.

Asc Lav – Promjene na polju prijateljstva, završetak jednog ciklusa i početak nove faze u druženju, ono što ste željeli do sada se mijenja, gubitak podrške.

Asc Djevica – Problemi sa nadređenima, gubitak statusa/pozicije na poslu, problemi sa tijelom i zdravljem roditelja, oca naročito.

Asc Vaga – Gubitak vjere, osjećaj ,,manjka sreće“, odlaganje putovanja, problemi na studijama, učenju, pokretanje pitanja visokog obrazovanja.

Asc Škorpija – Podizanje kredita, problemi sa dugovima, period loše sreće, kako je 8.polje malefično, izbjegavati hirurške intervencije, naročito ako je Mars uključen.

Asc Strijelac – Promjene na emotivnom planu u braku, ukoliko to natal podržava pokretanje priče o razvodu, problemi sa zdravljem bračnog partnera, gubitak poslovnog partnerstva, izlazak u javnost u pogrešno vrijeme i na pogrešnom mjestu.

Asc Jarac – Poslovne promjene, promjena radnog okruženja, problemi na zdravstvenom planu, promjene rutine, svakodnevice, problemi sa kućnim ljubimcima.

Asc Vodolija – Promjene na ljubavnom planu, konflikti unutar ljubavne veze, problemi sa djecom, ko je u uzrastu srednje škole, problemi na ovom nivou obrazovanja.

Asc Ribe – Promjene unutar porodičnog ambijenta, gubitak starijih članova porodice, problemi sa nekretninama, posjedom generalno.

Dodatno, ukoliko imate problema sa nesanicom, porastom tenzije, osjećajem da je nešto potrebno okončati, sve to se može podvesti pod uticaj eklipse. 

Vremenske neprilike su takođe moguće u onom području iz kojeg je Lunarna eklipsa vidljiva. 

Obratite pažnju na um i misli generalno, naglašena je zabrinutost, opterećnost nervnog sistema, glavobolje. 

Leave a Reply