Šta se dešava na nebu? Tranzitni Saturn u konjunkciji sa Marsom, 05. aprila 2022.

Priču o susretu malog i velikog zla prati i ingres Venere u znaku Riba, pa se nadam da će tekst o tranzitnoj Veneri koji slijedi poslije ovog, „popraviti“ utisak.

Bez prevelikog filozofiranja, susret dva zla, dva malefika, može se ispoljiti destruktivno, donekle i konstruktivno. Teško da možemo, odnosno nemoguće, imati užitak ili bilo kakvu vrstu laganog djelovanja. Svjedoci smo više nemilih događaja o kojima ne pišem, jer smatram da je dovoljno loše to što se dešava, da nema potrebe da se i astrološki objašnjava, da bi dokazali da astrologija „radi“, odnosno da aspekti imaju smisla i donose događaj. Eksplozija u Srbiji, požari u Crnoj Gori, rat u Ukrajini itd. Svugdje gdje imamo riječ: oštro, oružje, koplje, požar, konflikt, rat, udar itd., odmah tražimo planetu Mars. Šta radi Mars u solaru, tranzitu, profekciji itd, jer su ovo pojmovi koje vezujemo za tu planetu. Kada imamo vrijeme, ograničenja, blokadu, kompleks, frustraciju, strah, ružno, hladno, suvo, onda tražimo šta radi Saturn. Kada se nađu u tjelesnom spajanju (konjunkciji) onda imamo sve ovo najedno. 

Princip Saturna je da zamrzne, princip Marsa je da pokrene i razori. Kada je Mars u konjunkciji sa Saturnom, onda eto i astrosimbolički mača u kamenu, pa i ta priča ima svoju pozadinu koja za cilj ima pouku (Saturn). Uticaj ove konjunkcije raste sve od trenutka kada je Mars ušao u znak Vodolije (06. marta 2022. godine). Nekoliko dana prije toga, Rusija je napala Ukrajinu, pa ako se vratimo i pogledamo isto napada u 2014. godini, Saturn je bio u Škorpiji, Mars je išao iz znaka Vage u Škorpiju. Pa potom rat u Gruziji započet u avgustu 2008. godine, kada smo imali konjunkciju Saturna i Marsa u znaku Djevice i mnogobrojni drugi primjeri. 

Nakon 05. aprila, odnosno perfekcije konjunkcije Saturna i Marsa, očekujem da uticaj ovog spajanja počinje da slabi, a samim tim i da se efekti i na globalnom planu smiruju. Sve do 15. aprila, kada Mars napusti znak Vodolije, i uđe u znak Riba, kada će i zvanično napustiti teritoriju znaka Vodolije. Saturn ostaje u Vodoliji da ispituje pobune, revolucije, pad sistema i režima, da „uči“ da nije ovo demokratija što su nam do sad plasirali, odnosno da demokratija ima drugi smisao i princip. U martu 2023. godine, Saturn će napustiti znak Vodolije, i napraviti ingres u znak Riba, kada će na ispitivačkom zadatku biti duhovni svijet, prvenstveno mislim na religiju, vjerske objekte, sistem vjerovanja, o čemu će naravno biti riječi kada dođe vrijeme za to. 

Na ličnom planu, konjunkcija Saturna i Marsa je vjerovatno isto donijela. Međutim, želim da naglasim da za analizu bilo kojeg uticaja u tranzitu, prvo uvijek treba pogledati snagu planete koja tranzitira, kakva je u natalu, kao i da li postoje aspekti ili dodir između planeta čiji uticaj analiziramo iz tranzita. Ukoliko se Saturn i Mars ne „vide“ u natalu, onda uticaj ove konjunkcije ni upola nije snažan, a i važan, u odnosu na vas koji imate kontakt između ove dvije planete. Isto važi i za oslabljeni ili ojačani Mars ili Saturn u natalu. Teško da Marsa u Škorpiji može nešto da „dokrajči“. Tog može da pogodi metak, ali na neki čudan način hoda do prve bolnice, izdrži do tamo, uredno uklone metak i ovaj se oporavi. „Propeleri rezerve“ se pale u kriznim situacijama, a o ovome pričam svima vama koji dolazite na horoskop kod mene. Naravno da nijeste svjesni toga dok se drama ne desi. Ili Marsa u Ovnu. On napadne prvi, i u startu niko živ, niko mrtav. Čist put, idemo dalje. Problem je Mars u Raku, uvijek ga udari tamo gdje je najaslabiji, ili Mars u Vagi, ili možda Saturn u Ovnu, pa od bijesa, napravi još veću štetu, ili Saturn u Raku, pa od toga što je on ugrožen, strada sve što je njegovo ili što smatra svojim. Do nekih boljih dana, što je jako brzo, želim vam ugodan početak nedjelje. 

Leave a Reply