Tranzitna Venera u Ribama (od 05. aprila do 02. maja 2022.) “Kad sve bude rečeno i urađeno, vjerovaćeš da je bog žena.”

„Nasuprot Veneri u Djevici, Venera u Ribama je čist doživljaj emotivnog zanosa. Ipak, kao što sam rekao, planeta u egzaltaciji će da pretjera, pa osobe sa ovim položajem Venere će često da idealizuju, sanjaju i maštaju o idealnom partneru, i da svi potencijalni partneri u životu prolaze pored njih, a oni ih odbijaju, jer se ne uklapaju u profil partnera kojeg su nacrtale u mašti još od najranijih godina. Među velikim brojem pripadnika sa položajem ove Venere ćemo da nađemo ljude koji teško ulaze u emotivne odnose, teško ulaze u brak, a razlog tome je čvrsto držanje za mjehur od sapunice u kojem su smjestile svoju idealnu ljubav, čekajući da je poklone onom pravom. Žena sa Venerom u Ribama voli da se šminka, uvijek je pobornik života u bajci, u vezama je ona koja vam poslije dugo godina boravka u emotivnom odnosu kaže da se odjednom razočarala, i da je partner ,,počeo” da pokazuje loše osobine, a zapravo, one su bile prisutne sve vrijeme samo ih ona nije primijetila, jer je bila u zanosu i idealizaciji. Ovo su ljud koji vole umjetnost, muziku naročito, ali nije im strano ni slikarstvo i pisanje. Muškarac sa Venerom u Ribama najčešće ,,gubi partnerku u magli”, i često veze završavaju naprasno, kao da se bude iz sna. ,,Nema sna, bez snova o ljubavi.”“

Tranzit Venere povezujemo sa uživanjem, estetikom, dogovorima, harmonijom, slaganjem, ali i sa tim odakle dolazi udvaranje, ljubav, pokloni, lični osjećaj vrijednosti, samopouzdanje itd. S obzirom na to da je u prethodnom periodu Venera boravila u znaku Vodolije, Saturnovom znaku, pod snažnim uticajem Marsa i Saturna, koji se takođe nalaze u znaku Vodolije, možemo da kažemo da usljed ovakvih uticaja i nije mogla da ispolji svoju suštinu i prirodu kakvom ona jeste zapravo. Na materijalnom planu, to se ispoljavalo kroz izuzetno mučan period na emotivnom planu, koji je bio prisutan u posljednjih dva mjeseca: ljubav je bila izjednačena sa bojnim poljem, malo-malo pa se dešava neki problem, utisak je sveopšti da se nije moglo ući u bilo kakav dogovor, pa ni u pregovore, ne samo na ljubavnom planu, nego uopšteno. Pa, ko je „preživio“, i čiji odnosi su opstali (a pisao sam i pričao o tome da tokom februara i marta ćemo imati rekordan broj raskinutih emotivnih odnosa, bilo koje vrste), sada je vrijeme da se malo odahne. 

Venera u Ribama ne traži nikakvu kolektivnu svijest, niti razum, a ni slobodu. Ne traži ni da bude dobro svima, pa njoj (Venera u Vodoliji), a nije ni sebična u 1:1 odnosima ( Venera u Vodoliji). Nije čak spremna ni da se zauzima za svoj stav, niti da joj se objašnjava šta je ljubav ili odnos, a šta nije, niti ona to radi. Među vama koji imate u natalu pozicije ove Venere jedina stvar koja opstaje, bez obzira na to kakva su vaša pređašnja iskustva na ljubavnom planu, jeste nada da stvari, a i ljudi mogu biti bolji. Osim toga, ova Venera jeste žrtva, uostalom sam znak Riba priču priču o tome, ali je vrlo često i žrtva svojih ideala, uvjerenja, idealizacije i sklapanja očiju na ono što je očigledno. Ako uzmemo u obzir to da je u dnevnom rođenju dispozitor ove Venere Jupiter, a u noćnom Neptun, ova Venera ima tendenciju širenja svega što je u njenoj simbolici, ona i te kako umije da pretjera (egzaltirana planeta), umije da ispriča u trenutku smišljenu priču i sve tako hiljadu i jednu noć, i da svojom zabludom uvlači i druge u tajnu i magiju nematerijalnog (Neptun). Rekli smo da tamo gdje nam se nađe znak Riba u natalu, tamo je uvijek neka tajna, magla, tamo i naša potreba da se izolujemo, da se povučemo, da maštamo, sanjamo, spavamo, drijemamo, ali i da se žrtvujemo i da do kraja života (što je malefično) živimo u svom svijetu. Ako na to dodamo i Veneru u znaku Riba, onda otprilike možemo i da opišemo šta neko sa ovom pozicijom Venere traži u ljubavi, šta ga privlači, kako ulazi u odnos i kako ga održava, čemu se nada, kakve poklone traži i kakve poklone kupuje. 

Tranzitna Venera u Ribama će u narednom periodu prevashodno učiniti da zažmurite na većinu stvari koje se dešavaju unutar svih odnosa u kojima se nalazite, naročito u ljubavnim. Do sada sam ponovio više puta – nije vrijeme za bilo kakvu racionalizaciju kada je uključen znak Riba, a u ovom slučaju, za racio u odnosima. Ako pokušavate, (a neki od vas imaju Veneru u Djevici, ili Veneru u Jarcu) da opipate to šta je problem i iznesete ga na površinu kako bi isti riješili, od toga unaprijed nema ništa. Nema ništa ni od toga da pripremite govor ili zaključke, i sve to traje do momenta dok ne stanete pred osobu koju volite, pa proradi sažaljenje, ili emocija nadjača razum, pa se povučete. Pa odlučite da za neko vrijeme stavite stvari po strani. Nerijetko, a usljed i konjunkcije sa Neptunom koja nas očekuje, ova Venera može donijeti i prevaru, može donijeti i ljubavni zanos koji će da prođe. Može da dovede u život nekog novog, pa onda nedjelju dana mislite da je ovo sve što ste ikada čekali, pa onda osmi dan se zapitate o čemu se radi i šta tražite tu. I u krajnjem slučaju skandal, vezano za ljubavni odnos, ponekada i novac. 

U horoskopu Bila Klintona, Venera iz domicilne pozicije u znaku Vage je u konjunkciji sa Neptunom, u istom znaku i 1. kući. Svima je poznata afera Bila Klintona i Monike Levinski, koja je predstavljala svojevrsni skandal, a upravo konjunkcija Venere i Neptuna je i doprinijela tome. Daljom simbolikom, Neptun vlada 6. poljem (poslovno okruženje), Venera vlada 8. poljem (seksualni život), pa združeni daju seksualni skandal koji je povezan za poslom, a Monika Levinski je bila i pripravnik u Bijeloj kući, gdje su se upoznali. Naravno, i niz drugih primjera. 

Venera će iz znaka Riba, u tranzitu, ući u sekstil sa Uranom, koji je ujedno i njen dispozitor u tranzitu i nalazi se u znaku njenog domicila, i donijeti nesvakidašnje trenutke kada su u pitanju odnosi: nova poznanstva, neobične pregovore, novitete unutar umjetničkih djelatnosti, ali i mogućnost iznenadne zarade, dobar energetski tok novca, sve dok je donekle neisplaniran. Ovaj sekstil može stabilizovati malo i prehrambenu industriju, nagli obrt cijena koji se odnose na hranu i sl. U konjunkciji sa Jupiterom, imamo jako bogat period, mada, iako se konjunkcija dešava u znaku Riba koje nijesu u vezi sa materijalnim, u osnovnom značenju Jupitera i Venere kao malog i velikog benefika, pa još u dostojanstvima (Jupiter domicilan, Venera egzaltirana), ja bih rekao da je ovo odličan period za zaradu, novčane tokove, nekretnine, ulaganja, širenje posla i sl. Iskoristite ovu konjunkciju koja će se egzaktno odigrati 30. aprila za ulaganje i priče koje imaju veze sa prihodovanjem, jer je izuzetno plodonosno. Sekstil sa Plutonom daje mogućnost da se na dubljem nivou stvari transfomrišu i ono što je trulo da se ukloni, a kao što sam prije naveo u konjunkciji sa Neptunom, ukoliko ste spremni da žmurite, ovo mogu biti najljepši dani u ovoj godini. 

Srećno!

Leave a Reply