Tranzitna Venera u trigonu sa Saturnom – ,,Neka cvijeće izraste veliko, na kamenom putu za pakao, radi namjere da bude upotrijebljeno”

Tranzitna Venera je 03.oktobra ušla u znak Djevice. U istom znaku, nalazi se u padu, a ovo iz razloga što Veneri nije mjesto u znaku koji vlada razumom, računanjem, mislima, analizom, perfekcijom i težnjom da stvari imaju savršenstvo reda. Nasuprot Djevice, nalazi se znak Riba, u kojem Venera doživljava egzaltaciju, pretjeruje u onim stvarima koje su u simbolici iste. Osa Djevice i Riba se najbolje mogu objasniti kroz kontrast razum – mašta. U zavisnosti od prirode planete, zavisiće i to kako se određena planeta nađe u ovim znacima. Kao što je rečeno, Veneri nije mjesto u znaku razuma, a u znaku mašte pretjeruje, što nužno ne mora da bude dobro.

,, I ona uči vredno, znajući da će joj negde vokacija doneti pre brak, ljubav, eros, seks od kojih se stidi.” (Goran Milekić, Beskrajna astrosimbolika) Stidljivost je ono što opisuje Veneru u Djevici. Skromnost, pa još združena sa Jupiterom u konjunkciji daće i sitan novac, trenutak širenja zadovoljstva, ali u već unaprijed ograničenim količinama. Jer ukoliko ne postoji razumna granica, onda ne pričamo o ovoj Veneri. Treba joj vremena da se navikne na to da je baš ona odabrana da bude nečija ljubav, često se najbolje u odnosu snalazi nakon dužeg vremena, kada je upoznala partnera, i najprije njegove navike, a sami početak joj teško pada, jer ona ne umije da se ponaša, ako ne zna šta da očekuje od druge strane. Izraz ,,Želim da znam na čemu sam”, je upravo proizašao iz ove pozicije Venere. Venerom u Djevici vas prepoznaju po zdravoj hrani koju kupujete, berete bilje, ali ono za čaj, za zdravlje, potom i onda kada stavite na papir sve što ste zaradili i osjetite nelagodnost jer ste zaradili više od onog koliko ste planirali ili ako vam neko pokloni nešto, jer ova Venera ne umije da primi poklon. Ili kada uređujete radni prostor, jer se tada osjećate najprirodnije. I kada kupujete dekoracije za kancelariju. Povedite Veneru u Djevici u bilo koju knjižaru sa kancelarijskom dekoracijom, ostaće tamo satima. Najteže joj pada kada joj kažete da ne zalazi previše u detalje, ili kada vas je više od dva puta dnevno pitala da li je volite, jer je ona izbrojala da je to sasvom razumno pitanje, koje proizilazi iz nesigurnosti, možda i manjka samopouzdanja. Jako teško napušta ljubavni odnos, ,,sve dok ne izbroji posljednje zrno pijeska” (Jovana Lučić Gajić), ali isto tako poslije određenog vremena u odnosu, muči je pitanje kuda isti vodi, da li gubi vrijeme i da li može da očekuje nešto što po logici stvari sljeduje nakon određenog vremena emotivne veze.

Venera će 24.oktobra graditi egzakzan trigon sa Saturnom u Jarcu, i ovaj zemljani trigon može konačno da stabilizuje sve ono što vas je do nedavno mučilo u vezi novca, samog odnosa u kojem se nalazite, ili prosto dati vam prve rezultate onoga u šta odavno ulažete. Ako se sjetimo početka marta mjeseca, kada je Venera iz znaka Ovna gradila kvadrat sa Saturnom u znaku Jarca, za neke srušila harmoniju i izazvala potrebu da agresivno istupimo u pravcu onoga šta želimo, sada je vrijeme da bijes i ljutnju kao i rušenje, zamijeni potreba da se ,, tri puta mjeri, a jednom siječe”, i time izbjegne bilo kakva greška ili narušavanje savršenog reda kojem se u ovom periodu teži. Ovo je povoljan aspekt za poslovne aktivnosti, naročito za one koje čekamo da se realizuju, jer je dipozitor Merkur u retrogradnom hodu, i u sekstilu sa Saturnom, jer iz dispozitora pratimo konačnu realizaciju stvari. Astrosimbolički, ovo je zagrljaj koleginice i kolege, ljubav sa starijim partnerom kojeg upoznajemo putem posla, zato sve osobe koje nisu u emotivnoj vezi, mogu upravo sada upoznati nekog kroz radno okruženje ili pri obavljanju svakodnevnih aktivnosti. Realizacija zemljanog trigona se odvija kroz lagodnost koja dolazi kroz praktičnost. Sada nećete upoznati nekog tako što ćete otići na pauzu, naručiti kafu i kolače (ovo bi bila Venera iz znaka Bika), već u sred posla, ne dižući glavu sa radnog zadatka, dok dodajete papir nekom ko je ušetao u vašu kancelariju, a vi ste sasvim slučajno podigli pogled, i uočili stariju osobu koja vam uliva sigurnost, i ne mora da bude pretjerano šarmantna, ali je obučena jednostavno, bez pretjerivanja, uredno ispeglana/ispeglan, i mladolik, bez obzira na godine, jer Jarac je ljepota ,,zaroboljena u vremenu”, tako da su ovo često ljudi koji sporo staraju.

Ukoliko ste u emotivnoj vezi, sada će partner da uradi nešto što če da smiri vašu pretjeranu potrebu za analizom njegovih emocija, da vam ,,dokaže” ljubav, i samim tim stabilizuje odnos. U egzaktnom aspektu na 25° Djevice, Venera će se naći u zoni fiksne zvijezde Benetnash, koja ima prirodu Urana i Saturna, i donosi iznenađenja, naglu promjenu i razaranja na emotivnom planu (budući da je Venera), a na 27° će se naći na fiksnoj zvijezdi Zavijavah, koja donosi probleme u braku.

Leave a Reply