Tranzitni Mars u Blizancima (od 4. marta do 23. aprila 2021. godine) – ,,Um caruje, snaga klade valja“

Mars je muška, suva i topla planeta, koja astrološki, u natalnoj karti opisuje kakva je naša energija, šta nas pokreće, kakav je naš libido, u ženskom radiksu opisuje i kakvog muškarca traži, u muškom njega samog u ,,najjačim godinama“. Mars je esencijalno povezan sa nasiljem bilo koje vrste, agresijom, ratom, napadom i njegova je jedina funkcija da ratuje i napada, a u zavisnosti od toga u kojem se znaku nađe, opisaće i to na koji način ispoljava svoju osnovnu prirodu. Domicilan je u Ovnu i Škorpiji, egzaltiran u znaku Jarca, u padu u znaku Raka, i u izgonu u znaku Bika i Vage. Funkcija loše postavljenog Marsa je da ruši, koliko god imao unaprijed utvrđen plan, nije u stanju da sprovede akciju u djelo, osim da napravi štetu. Predstavlja malefika, zajedno sa Saturnom, a u aspektu sa istim, opisaće da li smo u stanju da prevaziđemo krizu, odnosno, da li u vremenu imamo potencijal da prebrodimo prepreku. Ukoliko su Mars i Saturn u lošem aspektu, ili konjunkciji, onda najčešće opisujemo ovaj aspekt kao svojevrstan ,,baksuzluk“ koji sami nosilac horoskopa osjeća. Svi upalni procesi su opisani Marsom, temperatura, povrede, naročito od oštrih predmeta. U zavisnosti od toga u kom znaku se nalazi Mars, opisaće koji organ će jednom u životu biti ,,meta“ i ugrožen. (Ovan – glava, sinusi, Bik- želudac, štitna žlijezda, hormoni, Blizanci – pluća, disajni organi, Rak – grudi, abdomen, Lav – srce, srednji dio leđa i krvni sudovi, Djevica – probava, nervi, Vaga – bubrezi, koža, Škorpija – reproduktivni sistem, debelo crijevo, prostata, ginekološki aspekt,sekrecija Strijelac – vitalni organi, Jarac – kosti, zubi, Vodolija – CNS, cirkulacija, Ribe – stopala).

Da bi najbolje približili priču o tome šta donosi Mars u tranzitu, najprije je važno napomenuti zlatno pravilo, da ništa što nemamo u natalu, neće donijeti ni tranzit (ovo važi i za tranzitnog Marsa i za bilo koju drugu planetu, ili prognostičku tehniku). Mars u tranzitu, primarno priča priču o tome odakle dolazi napad, koji će biti aktuelan za vrijeme tranzitiranja u jednom znaku. Dalje, opisuje naglašen motiv za djelovanjem, gdje ćemo se pokrenuti, ali i gdje će krenuti konflikti, sa čim odnosno sa kim ćemo da se borimo. U prethodnom periodu (od 7. januara do 4. marta 2021. godine), Mars je boravio u znaku Bika, i svjedočili smo globalnim finansijskim problemima, napadom na bankarstvo, finansije, opšte nezadovoljstvo u svijetu novca, prehrambenoj industriji, dok je na ličnom planu jedini motiv za djelovanjem bio novac i korist. 

U znaku Blizanaca, Mars će boraviti u periodu od 4. marta do 23. aprila 2021. godine. Blizanci su promjenljivi, vazdušni znak, a Mars je u istom peregrin. U narednim periodu možemo očekivati porast problema u saobraćaju, naročito drumskom. Konflikti će se svesti uglavnom na verbalne, ili putem pisane riječi koja će biti oštrija. Mars u Blizancima se bori argumentima, a kada ostane bez argumenata, sklon je i manipulaciji i obmani. To je otprilike i način komunikacije koji će biti aktuelan sve do 23. aprila. Pokret među mladim ljudima, pobuna istih, unformisana lica na ulicama, raskrsnicama. Svakako da u narednom periodu „jezik će biti brži od pameti“ pa bi bilo povoljno povesti računa o ishitrenom djelovanju i sada je najvažnije usvojiti ,,ispeci pa reci“ mudrost. 

Tranzitni Saturn i Mars će formirati trigon 22. marta 2021. godine, i ovo je odličan period za realizaciju stvari koje su se činili teškim, i generalno će pojačati mogućnost da se održe stvari koje imaju potencijal da traju u vremenu. Povoljan aspekt između dva malefika govori o lakšem preprobđavanju poteškoća, tako da u narednom periodu tokom marta i aprila mjeseca možemo imati utisak da stvari teku lakše i da nam ,,ide od ruke“. Sa ovim trigonom, doći će i do stabilizacije na globalnom planu kada je u pitanju međunarodna trgovina, najčešće i donošenje propisa (papira) koji će olakšati kretanje i promet bilo koje vrste. Mars i Saturn su tokom 2020. godine više puta sklapali kvadrat, i otprilike stvari koje su nailazile na poteškoće u realizaciji u periodu od jula do decembra 2020. godine, sada se mogu realizovati. 

Tranzitni Mars i Merkur će formirati kvadrat 24. marta 2021. godine, kada dolazi do ekstremnog porasta verbalnih sukoba, saobraćajnih nezgoda, i krađa. Obratite pažnju na period od 24. sve do kraja marta, jer je ovo idealan period za kleptomane, lopove i sl. „Sitni“ kriminal obilježiće upravo kraj marta. Pored navedenog, treba obratiti pažnju i na manipulacije, laži i obmane i informacije koje budu dolazile do nas. Obratite pažnju na pokretne stvari bilo koje vrste, mogući su i kvarovi tehničkih uređaja, sitni troškovi koji se gomilaju i uglavnom izazivaju nervozu. Kraj marta je rezervisan za napetost i opšti utisak da nam sve „ide na živce“.

Tranzitni Mars i Venera će formirati sekstil 6. aprila 2021. godine, i eto konačno pomirenja na ljubavnom planu. Ono što je u emotivnim vezama bilo napeto, naročito u periodu od početka 2021. godine, sada ima priliku da se ispravi. Ovo ne znači da će problemi na emotivnom planu koji su inače u pojedinim odnosima aktuelni da nestanu preko noći, jer je aspekt sekstila aspekt prijateljstva, i vrlo vjerovatno će se ukazati prilika da neke stvari riješite, ali ne treba ni izgubiti iz vida da je Venera u znaku Ovna u lošem dostojanstvu.

Tranzitni Mars i Jupiter će formirati trigon 17. aprila 2021, i donijeti uspjeh na poljima koji se tiču pravde, prava, zakona i generalno pojačati potrebu za borbom u ovim oblastima. Sada će takođe biti i pojačane aktivnosti sudija, advokata, pravnika, obrazovanih i učenih ljudi, sveštenstva itd. Ovaj aspekt simbolizuje i pravo djelovanje u prostoru i vremenu, uzimajući u obzir da je Mars takođe prethodno gradio trigon sa Saturnom.

U toku tranzita znakom Blizanaca, Mars će graditi konjunkciju sa Rahuom, istovremeno, Venera će graditi kvadrat sa čvorovima, i ovo je period koji će nas suočiti sa karmičkim susretima na emotivnom planu, a naročito za one koji nijesu u emotivnim vezama, pa će se makar na trenutak učiniti da smo sreli osobu svog života, međutim, ovaj susret neće potrajati u vremenu. 

Leave a Reply