Tranzitni Mars u Djevici (od 29. jula do 15. septembra 2021. godine) – „Snova će teći krv iz moje rane – i snova pati, seljače, i trpi.“

Mars je u astrologiji planeta koja je primarno zadužena za rat, nasilje, napad, groznice, opasnost i predstavlja zajedno sa Saturnom malefika, i to „malo zlo“, u odnosu na Saturna koji predstavlja velikog malefika, odnosno „veliko zlo“. U zavisnosti od položaja po znaku u kom se nađe, zavisiće naravno i ispoljavanje njegove osnovne prirode. U domicilu je u Ovnu i Škorpiji, egzaltiran je u Jarcu, u izgonu je u Vagi i Biku i u padu je u znaku Raka. Zato kažemo da je Mars u Ovnu ratnik kojeg šaljemo da objavi rat, Mars u Škorpiji je ratnik koji kreće u odbranu, Mars u Vagi je ratnik kojeg šaljemo da sklopi primirje i Mars u Jarcu je ratnik kojeg šaljemo da proglasi pobjedu. 

Ukoliko je pokazatelj ponašanja osobe, u zavisnosti od toga kako je postavljen zavisiće i njegov ishod u ponašanju. 

„Ako je Mars kao označitelj usrećen, činiće da osoba bude vrlo hrabra, izdržljiva, ljutita, mahnita, odvažna, vođa u ratovima, prvi u izvršavanju, i potpuno djelima i mislima posvećen oružju; snažna, tvrdoglava i moćna, previše se uzda u sopstvene snage, ne plaši se nikakve nevolje, i blagoslovljena u svojim djelima. Ako je unesrećen, činiće osobu impulsivnom, kradljivcem, lažovom, bogohulnikom, buntovnikom, okrutnom, ubicom, smjelom, ponositom, nepodnošljivo oholom, koja rasipa i svoja sopstvena i tuđa dobra, koja koristi snagu i nasilje nad roditeljima i protiv svijeta; vražji čovjek, bez srama, bez savjesti, bez morala, bez ljubavi, bez ikakvog straha ili poštovanja prema Bogu, mahnit, buntovan, sklon i predan svakoj nevolji“ (Ože Ferije)

Tranzitni Mars najčešće opisuje situacije u kojima ćemo biti u prilici da se branimo, odnosno daje odgovor na pitanje odakle dolazi napad u toku trajanja tranzita. Najprije, treba prosuditi u kom znaku tranzitira Mars da bi odredili način ispoljavanja napada, a onda i u kombinaciji sa poljem kojim tranzitira pogledati odakle će doći napad upravo na tako opisan način. Tranzitni Mars će takođe opisati i prekid, ispoljenu agresiju, vrlo „kratak fitilj“, ali i ne zaboravimo da je tranzitni Mars „okidač“ nekog događaja. Šta to znači? Najčešće, kada utvrdimo šta će donijeti određeni tranzit, odnosno, ukoliko utvrdimo određeni događaj u horoskopu solarnog povratka ili direkcijama, valja pogledati šta će pokrenuti priču o događaju, odnosno šta će biti okidač, a to upravo tražimo kroz planetu Mars. 

Tranzitni Mars je ušao u znak Djevice 29. jula i u istom će se zadržati sve do 15. septembra, kada mijenja znak i ulazi u znak svog izgona – u znak Vage. Ukoliko pričamo o poziciji Marsa u znaku Djevice, onda ovdje imamo peregrin Mars, tačnije, nalazi se u terminu u znaku Djevice, ali ne i u osnovnim dostojanstvima (domicil, egzaltacija, determinent i egzil). Mars u znaku Djevice svoju prirodu ispoljava na Merkurijanski način – ovdje imamo ljude koji su oštri na papiru, i na jeziku, ovo je i osoba koja se „jede iznutra“, ovo je i slika ugroženog nervnog sistema, slabog i narušenog probavnog sistema u organizmu. Mars u znaku Djevice u natalu daje naglašenu nervozu, preveliku analitičnost, ovo je i strah od neuspjeha i nesavršenstva, i najčešće kod ovih ljudi nailazimo na one koji teže perfekcionizmu, po cijenu žrtve. Ako se sjetimo i filma „Crni labud“ u kom Nina na kraju baletske predstave pada, sa ranom u stomaku od uboda i u krvi govori da je bila savršena, onda i imamo sliku Marsa u Djevici. Mars u Djevici u natalu opisuje i stričeve i ujake koji se bave zanatskim poslom, ovo je i slika muških rođaka koji su zbog posla krenuli „trbuhom za kruhom“, jer je i sam Merkur simbol putovanja.

Šta možemo očekivati od ovog tranzita?

Tranzitni Mars će u narednom periodu donijeti probleme koji se tiču prava radnika, naročito službenika, oficira i slojeva koji nijesu u vezi sa upravljačkim poslovima. Takođe, zdravstveni sistem u zemljama će agresivno istupiti prema narodu, što je otprilike i krenulo sa „ucjenama“ o tome šta se može raditi, ukoliko se vakcinišemo, odnosno ne možemo. Mehanizam sile se ispoljava i među zanatalijama, radnicima, zemljoradnicima i sl. Nagli porast nezadovoljstva među što bi rekli „običnim narodom“ dolazi do izražaja. Ovo može i dovesti do štrajka i protesta radnika i zanatlija, naročito u periodu oko 24. avgusta, kao i periodu pred sam izlazak Marsa iz znaka Djevice (od 10. septembra). 

Ulaskom u znak Djevice, 29. jula, Mars je zatvorio opoziciju sa tranzitnim Jupiterom u znaku Riba i iako još uvijek nemamo zvanično informaciju, rekao bih da je problem u bankarskom sektoru počeo da se formira i polako raste. Na ličnom planu, ovo je i aspekt koji je srušio vaše finansijske planove, odnosno, niko od vas nije zaradio onoliko koliko je mislio da treba imajući u vidu svoj rad i zalaganje. Ovo su takođe i troškovi koje morate da snosite a tiču se zdravlja i sitnih, ali značajnih poslovnih obaveza. U ovom trenutku, pitanja zakonske regulative koja se odnose na crkvu su takođe u fokusu, ali i embargo na crkveni džep, o kojem se još uvijek javno ne priča, ali ne znači da će ostati zataškano. Po mojoj procjeni, regulativu u oblasti crkve možemo očekivati u periodu od decembra 2021. godine, pa i tokom prve polovine 2022. godine. 

Mars i Venera se nalaze u istom znaku, međutim do perfekcije tjelesnog spajanja neće doći, zbog čega, a kako sam više puta o tome pričao, možemo imati utisak da se prosto „jurimo“ sa nekim na emotivnom planu. Venera je u u znaku Djevice u padu, pa samim tim i nije baš najbolja kada su u pitanju emotivni odnosi. S obzirom da se nalazi u dostojanstvu, a da je Mars peregrin, ja bih rekao da će sve žene koje su u nekom odnosu, odnosno čine se „zauzetim“, doživjeti udvaranje i „jurenje“ od strane mlađih muškaraca, naročito u radnom ambijentu. Neko je krenuo da vam se udvara, i prija vam, međutim, u posljednjem trenutku nailazi neko zbog čega ste prinuđeni da prekinete flert i pravite se da ste zauzeti. 

U trigonu sa tranzitnim Uranom u znaku Bika, 22. avgusta, Mars će pokrenuti inovacije kada je u pitanju novac, zarada, način na koji funkciniše platni promet, ali i donijeti agresivnu potrebu da nešto mijenjamo na ovom polju. Ovo je odličan aspekt za pokretanje novog posla, naročito ukoliko ste privatnik, sada imate odličnu priliku da naglo i bez puno razmišljanja krenete u novi posao, koji će se vremenom pojaviti kao plodonosan. Međutim, ne bih savjetovao značajne investicije, zato što se Uran nalazi u znaku Marsovog izgona, zbog čega krajnji ishod ne mora biti pozitivan, naročito ako su velika ulaganja, jer postoji bojazan da vam papir „pojede“ pare. 

Obratite pažnju na povrede koje mogu da se dogode u predjelu gornjih i donjih ekstremiteta, kao i na stomak, želudac, crijeva, kao i nervni sistem. 

Naručite horoskop i srećno!

Leave a Reply