Tranzitni Merkur u Blizancima (od 5. maja do 12. jula 2021. godine) – ,,Blistavi um“

Merkur je 5.maja napravio ingres u znak svog domicila, i u istom će se ovog puta zadržati nešto duže, s obzirom da će upravo u znaku Blizanaca biti retrogradan.

U pogledu prirode Merkura, isti simbolizuje um, intelekt, misli, pokret, motoriku, način na koji razmišljamo, komuniciramo. Vezujemo ga za djecu, sam po sebi je bespolan, a u zavisnosti od aspekata koje gradi, odrediće njegov pol, odnosno dalju prirodu, ispoljavanje i sl. Merkur se raduje u prvoj kući, domicilan je u Blizancima i u Djevici, međutim, njegova priroda u Blizancima se ispoljava u riječima, komunikaciji i pokretu, dok je u Djevici više skoncentrisan na um, racio, praksu i praktičnost.

Period tranzita Merkura znakom Blizanaca otvoriće primarno sve moguće kanale komunikacije i dati primat fizičkom pokretu, koji će se ogledati u čestom kretanju van mjesta u kojem smo rođeni. Staviće i akcenat na telefonske pozive, sms poruke, koriščćenje društvenih mreža, odnosno intenzivirati komunikaciju putem ovih kanala i jednostavno nas mentalno stimulisati. Ovo je period u kom će uglavnom biti fokus razbacan na više strana, osjećaj da možemo više stvari istovremeno da radimo će takođe pratiti svakodnevicu, i vrlo vjerovatno ćemo i započeti više stvari, ali rijetko će biti situacija kada ćemo ih okončati do kraja. Fokus će biti veliki problem u toku ovog perioda, međutim, ovo je idealan period da putem riječi i komunikacije dođete do cilja. Potencijal leži u pisanoj riječi, u papiru i telefonskom razgovoru, i tome treba pridati važnost. Na ovaj način, sve do polovine jula tekuće godine, dosta stvari će se otvoriti i jako brzo odvijati, pa možemo reći da će ovaj period i obilježiti određena doza ubrzanja, tempa na koji možda nijesmo navikli, ali je jedno sigurno – niko neće biti pasivan. Čak i oni koji su po prirodi inertni će se pokrenuti, jer prosto to ovaj Merkur traži od nas. Merkur u Blizancima najčešće ima uvijek nešto da kaže, pa će i u ovom periodu osjećaj da smo konstantno nedorečeni biti prisutna, zbog čega, a usljed ovog osjećaja, možemo ispričati malo više od onog koliko je objektivno biti potrebno. Samim tim, možemo reći da je Merkur u Blizancima pričalica. Istina je da među pripadnicima ovog Merkura imamo i ljude koji vole da ogovaraju malo više nego ostali, pa će i u ovom periodu i ogovoranje biti aktuelno, kao i priča radi priče, bez konkretne poente. Sama priroda ovog Merkura ne zalazi duboko, niti istražuje. Ovo je pitanje radi radoznalosti, ali ništa dalje od toga. U trenutku će vam neko postaviti pitanje i djelovati jako zainteresovano, da već u sljedećem trenutku kada krenete da objašnjavate, primijetićete da je taj neko već okupiran nečim drugim. 

U trenutku kada Merkur ulazi u znak Blizanaca, imamo stelijum planeta u znaku Bika i to Sunce, Veneru i Uran, pa možemo reći da ukoliko smo u prethodnom periodu bili malo više tvrdoglavi, nezainteresovani za promjenu i sl., sada će se situacija mijenjati. Merkur sam po sebi ne može donijeti ništa konkretno. Potrebno je prosuditi šta radi u odnosu na ostatak karte. 

Trigon između tranzitnog Merkura u Blizancima i tranzitnog Saturna u Vodoliji, koji će se odigrati 13.maja dovešće do izuzetno povoljnih situacija kada su u pitanju poslovi koji se odnose na trgovinu, saobraćaj, pravne poslove i promet bilo koje vrste. Ovo je jako dobar period da se učvrsti riječ putem dokumenta koji će u vremenu pokazati svoju vrijednost, i ovo bi mogao da označi i period, zajedno sa ingresom Jupitera u znak Riba, kraj problema koji se odnose na pandemiju virusom korone ili makar početak oporavka od iste koji će svakako voditi ka daljem poboljšanju situacije. U danima kada bude aktivan ovak trigon, nastojite da učvrstite i stabilizujete poslovnje, dođete do potrebne dokumentacije koja će vam osigurati promet i u konačnom, za sve druge koji imaju problema na poslovnom planu, ovo je odličan period za polaku, ali sigurnu stabilizaciju. 

Aktivni kvadrat između Merkura i Neptuna, koji perfekciju doživljava 23.maja prvi put, a potom u retrgoradnom hodu opet, pravi odličan teren za malverzacije, laž, podvalu, i bilo koju vrstu obmane koja može da napravi ozbiljan problem, stoga obratite pažnju na ove dane, kao i na saobraćaj, kao i na kvarove na pokretnim stvarima, naročito automobilima. 

Prije samog početka retrogradnog hoda Merkura u tranzitu, 29.maja, Merkur i Venera će u znaku Blizanaca formirati konjunkciju, koja će takođe biti vidljiva i na nebu. Astrosimbolički, susret Merkura i Venere prije nego Merkur krene retrogradno, a Venera promijeni znak, možemo predstaviti kao susret dvoje ljudi na kraćem putu uz poljubac u pokretu i u konačnom mimoilaženje. Ovo samim tim može donijeti kratku – slatku ljubavnu priču koja će vas par dana držati zamišljenim, uz razmjenu emotivnih poruka i osjećanja. 

Leave a Reply