Tranzitni retrogradni Merkur (30. januar – 21. februar 2021)

O retrogradnom Merkuru vrlo vjerovatno ste čuli dosta, neki su istraživali dalje, pa su onda i saznali nešto više o tome, ali ono što uvijek naglašavam u tekstovima/klipovima koji se tiču retrogradnog hoda Merkura u tranzitu jeste to da retrogradni Merkur ne donosi katastrofe, uraganske promjene, raspadanje bilo čega i sl. Ovo su uglavnom novinski članci na koje možete naići ukoliko tragate o informacijama više vezanim za retro Merkura.

Merkur sam po sebi simbolizuje komunikaciju. Promet bilo koje vrste, telefone, djecu, braću i sestre, raskrsnice, pošte, škole, osnovno obrazovanje, simbolizuje i automobile, komšije, gradove u okolini grada u kojem smo rođeni itd. Merkur per se nije ni malefik ni benefik. Njegova priroda će se ispoljiti u zavisnosti od aspekta koji gradi sa drugim planetama, a najjače se manifestuje kroz konjunkciju. Pa tako, ako je združen ili u aspektu sa maleficima (Saturn, Mars) onda će ispoljiti i izgled, ponašanje i situaciju koja se odnosi na Satruna i Marsa, i obratno, ako je združen ili u aspektu sa beneficima (Jupiter, Venera) onda će definitivno i ispoljiti osobine benefika. Sve naravno zavisi i od komplet slike karte. U Đotišu, Sunce se još dodatno smatra malefičnom planetom, budući da svaka planeta koja se nađe u orbisu konjunkcije koja je manja od 7º i veća od 17’ sa Suncem, kažemo da je spaljena. 

Merkur je u tranzitu započeo retrogradni hod sa 26º29’ Vodolije, i ,,pokvario“ situaciju na nebu u kojoj nijesmo imali nijednu retrogradnu planetu. Retrogradni hod započinje u zoni fiksne zvijezde Daneb Algedi, koja sama po sebi simbolizuje nevjerovatno inteligentne ljude i sposobnost ulaska u srž problema u komunikaciji, ali budući da je u kvadratu sa fiksnom zvijezdom Caput Algol, onda ima malefičan upliv kroz alkoholizam, parafilije (seksualne poremećaje), probleme u ponašanju i sl. Šta to znači? 30. januara, taman kada ste pomislili da ste došli do rješenja problema, o kojem intenzivno razmišljate od 8. januara i pravite inteligentan plan kako da ga se riješite, jer vas je nešto zagolicalo da je vrijeme za promjenu, upravo je došlo do obrta situacije. Odjednom, kao da je neko ugasio svjetlo i vi više ne vidite kuda treba ići. Za vas koji razmišljate od druge polovine decembra 2020. godine da biste trebali da mijenjate automobil, telefon, da biste nešto pokretno da kupite i slično, 30. januara malo iza ponoći, odjednom, kao da vas je neko nogama odgurnuo u leđa i poslao u prodavnicu i vi ste to kupili. Ili makar prikupili informacije i sve potrebno da to realizujete do kraja februara. 

Bez obzira na sve, ovo je loš period za započinjanje bilo čega novog u simbolici Merkura. Loš period da zpočnete biznis, uložite novac, investirate znanje i slično. Do kraja februara će velika većina vas da se nađe u problemu kada su u pitanju telefoni, tehnika, oprema, elektronika i slično. Provjerite akumulatore, naročito u periodu oko 10. februara, i sve što vam ,,radi na struju“. Ako ste baš sada pozvani da nešto potpišete, kupite, pregledate i validirate, i ako baš to nešto ne možete da odložite, onda se posvetite tome malo bolje, pročitajte detaljnije, obratite pažnju na fus-note, na sitna slova, na gramatičke greške koje mijenjaju smisao ugovoru ili papiru i sl. Velika većina vas mi unazad neko vrijeme govori u periodu retrogradnog Merkura da im sve dobro ide, da ne shvataju zašto se toliko pridaje značaj retrogradnom Merkuru, i onda nekoliko mjeseci poslije toga, a naročito kada isti taj Merkur u tranzitu napravi aspekt ili konjunkciju sa vladarem Ascendenta osobe, shvate da je to bila greška i da to nešto nije trebalo da radite tada. Ništa strašno, svi se na kraju oporave od toga.

Retrogradni Merkur je i vaša ubijeđenost da u unutrašnjem džepu jakne imate novčanik (čak ga i osjećate kad se malo pomjerite), dođete u poštu, predate račune da biste ih platili i shvatite da je ipak ostao na polici u dnevnoj sobi. Ovo su i pogrešne informacije, loš proračun i rezon, pogrešna percepcija, nerazumijevanje na svim nivoima, naročito među prijateljima (Vodolija simbolizuje prijatelje i grupe bilo koje vrste). 

U toku retrogradnog Merkura, a u konjunkciji sa Jupiterom i Saturnom, jer se nalaze na teritoriji istog znaka, oformiće se udruženja, grupe bilo koje vrste, koje su bile nekada prije aktuelne, ili o kojima se pričalo unazad neko vrijeme. Zastoj u radu društvenih mreža će biti aktuelan, a već sada, neko ko o tome intenzivno razmišlja od druge polovine 2020. godine, sjedi i pravi prve korake fa formiranju nove društvene mreže koja će se pojaviti vrlo brzo.

Ostajte dobro i naravno naručite horoskop!

Leave a Reply